Çıkan Dergi
Şiar Dergisinin
Mayıs-Haziran 2019
Sayısı Çıktı
Serap Kadıoğlu yönetimindeki Şiar dergisinin 22. sayısı olan Mayıs-Haziran 2019 sayısı çıktı.
“Nasip Oldukça Çıkan Dergi” mottosuyla edebiyat hayatına devam eden dergi, 5. yılında 22. sayısını okuyucuyla buluşturdu.
İki ayda bir çıkan derginin Mayıs-Haziran 2019 sayısının kapağında Selvigül Şahin imzalı bir İstanbul silüeti var.
Bu sayıda şiirleriyle yer alan şairler:
Ümit Köksal, Yağız Gönüler, Sabiha İclal Tiryaki, Mehmet Aycı, Bahtiyar Aslan, Fatma Esti, Serap Kadıoğlu, Yılmaz Yetiş. Cihan Adıman, Mehmet Tepe, Esma Polat, Hümeyra Yargıcı, Vahdettin Oktay Beyazlı, Ayşenur Biçer, Aykağan Yüce, Feyza Nur Aynalı. Umut Cemal, Mehmet Ali Yücel, Nilüfer Zontul Aktaş, Hamdi Gün, Mehmet Baş, Ahmet Demir, Ahmet Çınar, İsmail Aras. Murat Serdar Çakıroğlu, M. Berke Acet, Yusuf Çınar ve Burak Kara.
Sibel Akın’ın kaleme aldığı “Eleşker” başlıklı deneme yazısı, bu sayının ilk deneme yazısı olarak yerini almış.
Hasbihal köşesinde Orhan Tepebaş, derginin genel yayın yönetmeni Serap Kadıoğlu ile oldukça samimi bir sohbet gerçekleştirmiş. Kadıoğlu’nun geçtiğimiz Eylül ayında Profil Yayınları’ndan “Eylül Biraz” isimli bir şiir kitabı çıkmıştı.
Hakkı Özdemir, Ayşe Şasa’nın “Şebek Romanı”nın kendisi ve toplum üzerindeki etkisini “Eski Türkiye ve Şebek Romanı” başlıklı yazısında anlatmış.
Bu sayıda yazılarıyla yer alan diğer isimler:
Hayrettin Orhanoğlu, Feride Turan, Mustafa Uçurum, Mustafa Işık, Semiha Kavak, Mustafa Atikebaş ve Enes Celep.
İdris Mahfî Erenler’in Mutasavvıf Şairler köşesinde bu sayıda “Mürşidi Aşk Olan Velî: Seyyid Mîr Hamza Nigârî” yer almış.
Bu sayının öykücüleri:
Kuddusi Demir, Merve Çakır, Turan Aydan, Kamil Yıldız, Faruk Yıldız, Merve Can, Muhammed Erdevir, Ayşe Saygılar Umur ve Yılmaz Dancı.
Nur Özyörük, Sarraf köşesinde Abdullah Harmancı’nın “Behçet Bey Neden Gülümsedi?” ve Mehmet Aycı’nın “Kelebekler Düş Görmeye Devam Ediyor” adlı eserlerini değerlendirip tanıtmış.
Muhammed Ebrar Alar, Dağarcık köşesinde unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri gün yüzüne çıkarmaya devam etmiş. “Kâmus Nâmustur” mottosuyla yazılan köşede bu sayıda “P” harfinden kelimeler var.
Derginin arka kapağında Mahmut Düzen imzasıyla bir fotoğraf ve Sabiha İclal Tiryaki imzasıyla bir şiir yer almış.