41. Yılında”
Hasan Aycın'ın
Çizginin Ötesinde
Sergisi Açıldı
Hasan Aycın’ın Çizginin Ötesinde Sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
Sanat hayatının 41. yılında çizgi dünyasının usta isimlerinden Hasan Aycın'ın sanatsal birikimi ve sanatına yön veren yaşam tecrübeleri sanatseverlerle buluştu.
Etkinlik kapsamında sanatçının eserlerinden oluşan "Çizginin Ötesinde", sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
Açılışta, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, serginin küratörü Lütfi Şen, ZKSM Genel Sanat Yönetmeni Aykut Ertuğrul, tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan, yazar Ömer Lekesiz, Mete Çamdereli ve Sibel Eraslan'ın yanı sıra pek çok sanatsever yer aldı.
Serginin açılışında konuşan Arısoy, serginin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.
Küratör Şen, "nevi şahsına münhasır" olarak tanımladığı Aycın'ın, hangi sanat dalıyla meşgul olursa olsun Türkiye'de kendi tarzıyla bilineceğini söyledi.
“1600 eseri arasından 19 çizgilik bir seçki”
Sergide, Aycın'ın 41 yıllık sanat hayatı, 16 kitabı ve 1600 eseri arasından 19 çizgilik bir seçki oluşturduğunu ifade eden Şen, "Bu minik bir sergi ama zaten Aycın'ın işlerinin ötesinde büyük sergilerin olmasından yana değilim. Sergide göreceğiniz çizgiler her birinizin içerisinde bir ayna tutacaktır. Çünkü o dertler sizde varsa tercüman olacak. Her bir eserin karşısında gerçekten vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Vakit geçirdikçe içinize işleyen bir yol göreceksiniz ve o yolda bu çizgiyle buluşacaksınız. Belki de hiç karşılaşmadığınız bir deneyimi Hasan Aycın'ın kılavuzluğunda yaşayacaksınız." dedi.
Sergi, 27 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.
"Sanatının 41. Yılında Hasan Aycın"
Açılışın ardından moderatörlüğünü Cemal Şakar'ın üstlendiği, Ali Emre, Murat Pay ve Güray Süngü'nün Hasan Aycın'ın sanatı ve eserlerini irdelediği "Sanatının 41. Yılında Hasan Aycın" paneli gerçekleştirildi.
Hasan Aycın, 1955’te Balıkesir’in Aslıhantepecik köyünde doğdu. Bursa iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi’nden mezun oldu. Bir fabrikada grafikerlik ve bir süre pazarcılık yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşti, kendi grafik bürosunda çalışmasını sürdürdü. Hasan Aycın’ın ilk çizgisi 3 Şubat 1978 tarihli Yeni Devir gazetesinde yayımlandı. Yeni Devir, Mavera, Aylık Dergi, Gül Çocuk, İslam, Kadın ve Aile, Inquiry, Kardelen, Yedi iklim, Milli Gazete, Zaman, Yeni Şafak, Kayıtlar ve Hece’de yayımlanan çizgilerini Bocurgat, Gece Yürüyüşü, Âsâ, Kulbar albümlerinde toplandı. Evli ve dört çocuk babası olan ve halen İstanbul’da yaşayan Hasan Aycın’ın, Yeni Şafak gazetesinde düzenli olarak çizimleri yayımlanıyor. Birdirbir, Mostar, Hece ve Hece Öykü dergileriyle Millî Gazete de sanatçının çizgi ve yazılarını yayımlayan süreli yayınlardan bazıları.