Yedi İklim Dergisinin Şubat 2020 Sayısı

“Edebiyatın Ufku”
 
“Şiir ve İdeoloji”
 
“Tolstoy’un 
Düşünce Dünyası" 
 
Yedi İklim Dergisinin
Şubat 2020 Sayısı
Çıktı
 
Yedi İklim dergisinin Şubat 2020 sayısı olan 359. sayısı çıktı.
 
Yedi İklim, 2020 Şubat sayısında “Edebiyatın Ufku” başlıklı başyazıyla selamlamış okurlarını ve Hasan Aycın’ın çizgisiyle girizgâh yapılmış.
 
Yedi İklim’in bu sayısında şiirleriyle yer alan şairler:
Ahmet Yücel, Nihat Hayri Azamat, Hasan Selami Binay, Osman Serhat, Hatice Çay, Özcan Ünlü, İshak Aslan, Hüseyin Alemdar, Metin Kaplan, Sulhi Ceylan, Aykağan Yüce, Neşe Yeşilova, Hikmet Dündar, Sümeyye Şeker, Fatih Memiş, Abdullah Yalın Karadağ, Mehdi Ehevan Salis, Uğurcan Güler, Hayrullah Gürdağ, Akif Dut, Berna Yurtseven, Burhan Özdin, Oğuz Kalamış, Yusuf Bahadır Çevirgen, Medine Zertürk, Metin Arpacı, Cihan Adıman, Emrehan Parlak.
 
Biçimsel denemelerine devam eden Osman Koca’nın “Sare”,  ironik öykülerine alışık olduğumuz Ali Haydar Haksal’ın “Haber Alamıyorum”, verimliliğiyle dikkat çeken İbrahim Eyibilir’in “Tamirci” isimli öyküleri bu sayının öne çıkan öyküleri.
Bunların yanı sıra Sevgi Korkusuz’un “İradesiz Sirkülasyon”, Saliha Ferşadoğlu İlhan’ın “Deli İncir”, Bilge Eryılmaz’ın “Bir Garip Hastalık”, Selahattin Eğe’nin “Umuda Kanat Çırpan Kuşlar”, Behçet Ulaş Alıcıoğlu’nun “Yaşıyor mu?” isimli öyküleri de okunmaya değer.
 
Daha önceki sayılarda Dostoyevski’nin İslam’a, Müslümanlara, Türklere ve İstanbul’a ilişkin düşüncelerini ele alan ve değerlendirmelerde bulunan Ali Haydar Haksal bu sayıda da Tolstoy yazı dizisine devam etmiş. Haksal, “Tolstoy’un Düşünce Dünyası” başlıklı yazısında Rus düşünür ve yazar Tolstoy’un düşünce dünyasını irdelemiş.
 
Erkan Kara “Şehirde İçe Kapanma Seansları” başlıklı yazısında insanın iradi olarak içe kapanmasıyla kendisinde mevcut bulunan sevgiyi muhafaza etmesi, hayatını anlamlandırma uğraşı ve manevi çabası arasındaki ilişkiyi kurarak değerlendirmelerde bulunmuş.
 
Eren Buğdaycı, Hüseyin Rahmi Gürpınar üzerine yazdığı yazıda Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın hayatını ve yaşadığı dönemi göz önüne alarak bu durumun onun hikâyeciliğinin üzerindeki etkisine yönelik değerlendirmelerde bulunmuş
 
Hüseyin Türkmen, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” romanındaki zengin musiki anlayışına dair yazmış.
 
Bu sayıda yer alan diğer yazılar ve yazarları:
Hikmet Dündar “İktisat ve Ahlak”
Hayrettin Taylan “”Sanat ve Semiyotik Çıkmaz”
Enes Güllü “Meşhed’in Çığlığı”
Muhammed Esiroğlu “Kötülüğün Kurgusu”
 
359. Sayının kitaplara ilişkin yeni okumalar ve değiniler kısmında;
Sabri El-Mougy, Dr. Cemal Abdulgani tarafından Arapçaya çevrilen Durali Yılmaz’ın “Donuklar” romanına değinmiş.
Olgun Keser, Osman Koca’nın yedi kitaptan oluşan “Nanu” serisi hakkında yazmış  
Fatih Memiş Osman Tepebaş’ın “Eski Liman” isimli şiir kitabına değinmiş.
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir