Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Hırka” Dergisinin 4. Sayısı Çıktı

HIRKA - 4. sayı kapakÜç sayıyı geride bırakan iki aylık edebiyat kültür sanat dergisi Hırka’nın dördüncü sayısı çıktı.
 
Sunuşlarıyla dikkat çeken derginin bu sayısı da yine sunuşla başlıyor. Sanat dünyasının sorunlarına ilişkin önemli tespitler içeren sunuştan bir kesit: “Bir vesikalık fotograftan, bir pisuvardan ya da bir bisiklet tekerleğinden “sanat” çıkarılabilen bir zamanda imgeyi, duyguyu, inanışı yahut değerleri pazarlamak oldukça kolaylaşmış durumda. Üstelik alıcısı da çok fazla. İlk sayımızda da dikkat çektiğimiz üzere bugün edebiyat da, kültür de ve genel anlamda sanat da bir tüketimin konusu olmuş ve hatta sektörleşmiş durumda. Bu duruma bir çözüm önerisi sunamamakla birlikte “Hırka” olarak gayretimizin “çok satan”dan, “gişe yapan”dan, “popüler olan”dan uzakta hakikatin yanından yöresinden geçebilme etüdleri olduğunun altını çizerken dördüncü sayımızla sizleri selamlıyoruz: önce selam sonra kelam…”

Dergi her sayıda olduğu gibi bu sayıda da bir iktibasla karşılıyor okurlarını: Ziya Osman Saba – Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi.

Şiire ve hikâyeye bilhassa önem veren Hırka dergisi’nin dördüncü sayısında şiirleriyle Ali Yıldız, Hasan Erkan, Mim Kara, Şafak Tarhan, Zübeyir Selman Işık, Ferhat Toka, Fatma Kübra Karnas ve Çağrı Subaşı yer alıyorlar.

Soki Tada, Japon kültüründen izler taşıyan “Eski Çinli Bir Savaşçı” çizimiyle sayıya katkıda bulunmuş.

Gökdemir İhsan’la edebiyat,sanat, dil ve hakkında medyada ortaya çıkan söylemler hakkında yapılan söyleşiye ek olarak Gökdemir İhsan’ın yeni kitabından bir de haber var.

Ömer Abdülaziz Öztürk, Ahmed Ölmez, Ahmed Doğan, Ömer Yıldırım, Mesut Ateş ve Büşra Karagöz ise dergiye öyküleriyle katkıda bulunmuşlar. Ayrıca Saliha Çalışkan, katherine mansfield’dan çok tatlı bir öykü çevirisiyle buluşturuyor okuru.

Unutulmuş simaları tanıtan yazılarıyla Zübeyir Selman, tanıtım yazılarına devam ediyor. bu sayının unutulan siması “Sakallı Celal” nâm, Celal Yalınız. Metinde Sakallı Celal hakkında ilginç anektodlar var.

Davut Çakır, Yusuf Atılgan ve onun meşhur eseri Aylak Adam üzerine bir inceleme yazısıyla sayıdaki yerini alırken Ömer Abdülaziz Öztürk, “yetişkinler için evladiyelik masallar” tesmiye edilen masal serisine ‘Bir Kuyu Masalı’ adlı masalıyla katkıda bulunmuş. Alperen Yurtoğlu ise geçtiğimiz Nisan ayında vizyona giren Ali Atay’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan Limonata filmini yazmış.

Son olarak Mahmut İslam fotoğraflarıyla dergiye katkıda bulunurken Saliha Çalışkan’dan da hoş bir mini fotoroman var.

Hırka dergisi gecikmeli gelen temmuz-ağustos sayısıyla raflarda okurlarını bekliyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir