Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Hece” Dergisinin Mart 2016 Sayısı

Hece-231.-sayı-Martt-2016-kapak2Oturum:
“Kötülük Sorunu
ve Edebiyat”
 
Hece Dergisinin
Mart 2016 Sayısı
Çıktı
 
“Hece” dergisinin 231. sayısı olan Mart 2016 sayısı çıktı.
 
Rasim Özdenören’in “Kötülük, savaşım ve edebiyat”a dair yazdığı Hece’de bu ay “Kötülük Sorunu ve Edebiyat” konusunda bir oturum var. Turan Koç’un yönettiği oturumda Erol Göka, İlhami Güler ve Ejder Okumuş söz alıyor. Oturum konusunu tamamlayan bir de yazı var Hece’de: Emin Gürdamur “İvan Karamazov’un Söylemedikleri ya da Kötülük Sorununun Kısa Tarihi”ni anlatıyor. 
 
Şiirler
Hece dergisi Mart sayısı şiir sayfaları Ebubekir Eroğlu ile açılıyor, Hüseyin Atlansoy’un “İlya” şiiriyle devam ediyor. Emre Miyasoğlu ve Süleyman Aydemir Hece’de şiirleriyle ilk kez yer alıyor. Bu ay dergide şiirleri yer alan diğer şairler Âtıf Bedir, Mustafa Muharrem, Yasin Koç, Zelkif Yıldırım, Şenol Korkut, Mustafa Uçurum, Halil Ünal, Eyyüp Akyüz, Mustafa Bal, Semih Diri, Çağatay Koparal, Bilal Can, Hamza Günerigök, Cengizhan Genç, Hasan Bozdaş, Ahmet Sezikli.
 
Hece dergisi çeviri sayfalarının konuk şairi, Hayriye Ünal’ın sunuşu ve çevirisiyle 1930’lu yılların en iyilerinden biri, Amerikalı şair W.H. Auden. Sıra dışı bir entelektüel olan ve bazı eleştirmenler tarafından anti-romantik olarak nitelenen Auden’ın şiirine bir de çeviri yazı eşlik ediyor bu bölümde.
 
Öykü
Hece’de her sayı bir öykü yayımlanıyor; bu sayının öyküsü yıllardır öyküye emek vermiş usta bir isme, Cihan Aktaş’a ait: “Neolitik Neşe”.
 
Söyleşi
Ayın söyleşisinde Cevapsız Aramalar kitabının şairi Hüseyin Karacalar, Müzeyyen Çelik’in sorularını yanıtlamış: “Bir ömür adanıyor şiire. Büyük Türk şiiri içinde yer almak herkesin harcı değil. Bakalım biz yer alabilecek miyiz?” demiş Karacalar.
 
Yazılar
Derginin yazılar bölümünde beş yazı bulunuyor: Hece dergisi yazar kadrosuna bu sayıda iki yeni yazarı katarak roman türüne dair bir adım daha atmış. İlk yazısında Rüveyda Gürcan’ın konusu Ayhan Geçgin’in romanı Uzun Yürüyüş.
Burak Çavuş ise kimlik inşası bağlamında romanı tartışmış yazısında.
Diğer yazılar Gürsel Aytaç, Hayrettin Orhanoğlu ve Celalettin Divlekci’ye ait.
 
İbrahim Demirci’nin ilgiyle takip edilen dil yazıları okuryazarın notları olarak sürüyor.
 
Bülent Ata Hece Postası’nda şair adaylarına içten mektuplar yazarken Zelkif Yıldırım sinemayı sanat katına yükselten film listesine bir yenisini daha eklemiş bu sayıda.
 
Yazarın oyuncaklarının konuğu kalpli nesneleriyle Yıldız Ramazanoğlu.
 
Mehmet Aycı’nın portre konuğu Kadın Argosu Sözlüğü eseriyle belleklerde yer etmiş Filiz Bingölçe.
 
Bu sayıda çeşitkenarı Halil İbrahim Gürel, Semih Diri, Hasan Bozdaş, Cengizhan Genç, Saadet Derya Yazgıç, Cennet Arslan hazırlamış.
 
Beyaz haberleri veren ise her sayıda olduğu gibi Asım Gültekin.
 
Yeni kitaplar; Yusuf Turan Günaydın, Semih Diri, Kâmil Büyüker’in kaleminden…
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir