Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Yedi İklim” Dergisinin Haziran 2016 Sayısı

Yedi-İklim-Haziran--2016---315.--kapak"Yedi İklim" Dergisinin
Haziran 2016 Sayısı Çıktı
 
Yedi İklim Dergisinin 315. Sayısının sayfaları Osman Bayraktar’ın yaklaşan kutlu oruç günlerine atıfta bulunan yazısıyla açılıyor.  “Oruçlu Günlerde Zaman İdraki” adlı yazısını “oruçlarınız kutlu olsun” diyerek yürekten bir dua ile sonlandırıyor Bayraktar.
 
Bayraktar’ın  yazısının hemen ardından gönüllere dokunan Mustafa Cemil Efe’nin Hüsn-i Hattı var.
 
Sonra şair Nurettin Durman, “Dilara” adlı şiirinde “umudun olsun mutlaka kalbinde, bir ileri adım olsun önünde mutlaka” diyerek umuda olan inancımızı tazeliyor.
 
Mustafa Uçurum “Mutlak Hakikat”, Sulhi Ceylan “Bir Gece Vakti Kadıköy”, Ali Sali “Fatma Begüm’ün Saba Defteri”, Ethem Erdoğan “Hayal Kurdu”, Hüseyin Bektaş “Duyulmamış İsyanlar Ülkesine Çağır Beni”, İsmail Söylemez “Akaranılar Yatağına Suya Yatan Cenin Yakarışları”, Abdurrahman Ekinci “Ölüm Her Yaşamak”, Sümeyye Şeker “Dem”, Hatice Çay “Sevdiğimsin Söyletme Meydanda”, Bahadır Dadak “Birinci Zaman”, Furkan Özüdoğru “Olimpos’ta Mısri Okuyan Derviş” ve Hayrullah Gürdağ “ Yük” adlı şiirleriyle bu sayının birinci bölümünün diğer şairleri.
 
Şiirler arasında bir de Fatma Tanrıkulu’nun Çizgi’si var.
 
Derginin öykü sayfaları ise Ali Haydar Haksal’ın “Ruhumun İzinde” adlı öyküsüyle açılıyor. ilk yolculuğunun kendinde başlayıp yine kendinde bittiğini anlatıyor Haksal ve içini döküyor.
 
Osman Koca; Ramazan’da geçen bir hatırasını anlatıyor “Son Çatak” adlı öyküsünde..
 
İbrahim Eyibilir de “Eskimeyen Eski Ramazanlar” adlı öyküsünde okura geçmişteki Ramazanları yeniden yaşatıyor.
 
Bu sayının son öyküsü ise Nuhan Nebi Çam’dan: “Ruhum ve İnsanlığım”…
 
Leyla Arsal’ın “Yepyeni Bir Diriliş İçin: Oruç Çağrısı” adlı inceleme yazısı Sezai Karakoç’un Samanyolunda Ziyafet adlı oruç yazılarının bulunduğu kitap ile Ali Haydar Haksal’ın Oruç Çağrısı adlı kitabına ilişkin…
 
Bu sayının söyleşisinde şair Şakir Kurtulmuş şair Serdar Kacır’la şiir üzerine konuşmuş.
 
Bilgin Güngör’ün “Bir Edebiyat Nazariyecisi Olarak Akif” adlı incelemesi, Mehmet Akif Ersoy’un Darul Fünun’da verdiği “Edebi Nazariyeler” adlı derslerinde tutulan notları kapsayan bir kitap üzerine.
 
Dikkat çeken bir diğer inceleme, Harun Yakarer’in  “Bir Şiir, Dört Şair ve Hazreti Hüseyn” adlı incelemesi…
 
Şair Şadi Kocabaş’ın“Sali Şiirleri” adlı incelemesinde ise konu Ali Sali’nin şiirleri.
 
Yüksel Kanar’ın “Bilginin Denetlenmesi: Ansiklopediler”, Kemal Kahraman’ın “Mülteciler ve Şairler II”, Halil Barcena’nın “Alhambra’nın Epigrafi Şairleri” adlı incelemeleri ve Fatma Tanrıkulu’nun Çizgi’siyle kapanıyor derginin ilk bölümü.
 
Derginin ikinci bölümünde Raziye Yıldız, Mehmet Sarı, Fatih Memiş, Leyla Arsal, Muhammed Enis Özel, Harun Yakarer, Bilal Balcı. Adnan Sayım, Ayşe Adem, Mehmet Doruk Kandemir, Eda Fırat, Abdülkadir Sevinç, Hüseyin Çolak, Selim Baki,  Ahmet Polatoğlu, Hatice Ebrar Akbulut. Emrah Kanlıkama, Serpil Tuncer, Sevin Özek, Kübra Çiçek, Hakan Keleş, Hasan Arslan, Nihan Feyza Lezgioğlu, Büşra Seyhan. Muhammed Esiroğlu deneme, hikaye, şiir ve çizgileriyle yer alıyor.
 
Yeni Okumalar Değiniler bölümünde ise “Maçı Kaybettik” kitabını İbrahim Eyibilir tanıtıyor, Hatice Çay da “Modern Zamanda Leyla Arayışı” adlı incelemeyi…
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir