Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Temmuz” Dergisinin Ekim 2016 Sayısı

temmuz-dergisi-ekim-2016-sayisi-kapakSöyleşi Konuğu:
Hasan Aycın
 
“Temmuz” Dergisinin
Ekim 2016 Sayısı
Çıktı
 
“Temmuz” dergisinin Ekim 2016 sayısında 15 Temmuz direnişine ve Müslüman coğrafyadaki gelişmelere yer vermeye devam edilmiş. Halep ve Kudüs başta olmak üzere, kara bulutlarla mücadele eden acılı coğrafyamızla ilgili bir çalışmanın kapağa çıkarıldığı dergide, usta sanatçı Hasan Aycın ile yapılmış bir söyleşi var.
 
Bu sayıda, eleştirel ve akademik metinler de dikkat çekici.
 
Temmuz’un Ekim sayısı, Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılıyor.
 
Adem Turan, Mustafa Köneçoğlu, Ercan Ata, Hayrettin Orhanoğlu, İsmail Söylemez, Ayşe Çelikkaya, M. Akif Şahin, Sinan Ceran, Mustafa Halil, Yavuz Balı, Mehtap Altan ve Ali Emre bu sayının şairleri.
 
Mustafa Ökkeş Evren’in bir öyküyle katkıda bulunduğu dergide, İsmail Isparta’nın yakında yayımlanacak “Ölmek ya da Ölmemek” romanından “Nefesi Ensemde” başlıklı bir bölüm de yer almış.
 
Hale Beyza, Mustafa Uçurum ve Eminenur İskender, dergide denemeleriyle yer alan isimler.
 
Ali Emre’nin “Oryantalist Estetiğin Düşüşü”, Mehmet Narlı’nın “Şiir Taraftır”, Bahadır Kurbanoğlu’nun “Bin Yıllık Tarih Söylemi Yerli ve Milli mi?”, Hayrettin Orhanoğlu’nun “Düşünce Köprüsündeki Şair: Selçuk Küpçük”, İsmail Alper Kumsar’ın “Necatigil’in Zonguldak Yılları: Şehir, Şiir ve Aşk”, Erol Yılmaz’ın “Kütüphaneler Toplumun ve Ülkenin Aynasıdır” başlıklı yazıları dergideki kuramsal, eleştirel yazılardan, incelemelerden bazıları.
 
Murat Kurt, Foto Kritik yazılarına Budapeşte’de çektiği bir fotoğraf üzerinden devam etmiş.
 
Dergi, 15 Temmuz darbesine ve direnişine bu sayıda da yer vermiş. İsmail Söylemez ve Mehtap Altan’ın konuyla ilgili şiirlerinin yanı sıra Abdurrahman Çeliker’in “Ölüm En Gencimizdi Bizim: Şehid Uhud Işık” başlıklı metni okunmaya değer. Erdoğan Aydoğan’ın “Kalkışma” başlıklı yazısı da aynı konu üzerinde yoğunlaşmış.
 
Bangladeş’teki zorbalık ve idamlara da dikkat çeken dergide; Ahmet Laçin’in “Mir’in Portresi” başlıklı mensur-şiiri ve Gökhan Ergöçün’ün “Mir Yiğit Adam Daha Geçti O Diyardan” başlıklı yazısı Mir Kasım Ali’nin şehadetine tanıklık etmiş.
 
İlginç bilgiler içeren Resimli Edebiyat Tarihi’nin yanında Büşra Ceyran, İsa İlkay Karabaşoğlu ve Sema Tendürek’in kitap değerlendirmelerine, Nuri İsmail Poyraz’ın, müslüman tutsakların ve yakınlarının ıstırabına dikkat çeken “Derdest” programı ve kitaplarıyla ilgili değinisi eşlik etmiş.
 
Derginin son sayfasında ise Necmettin Asma’nın da güzel bir çizimi var.
 
Derginin bu ayki söyleşi konuğu, Hasan Aycın.
 
Temmuz, bu ay usta sanatçı Hasan Aycın’la yapılan bir söyleşiyi sayfalarına taşımış.
 
“Yolunca Yürüyene Yürümek Zor Gelmez” başlığıyla takdim edilen söyleşide Aycın’ın çizgileri, albümleri, kitapları, hayata ve sanata bakışıyla ilgili değerli bilgiler var.
 
Söyleşinin ardından, Suavi Kemal Yazgıç tarafından kaleme alınan “Hasan Aycın’ın Çizgi’si” başlıklı yazıda, Cemal Şakar’ın aynı adla geçtiğimiz günlerde yayımlanan kitabı değerlendirilmiş.
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir