Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Şiar” Dergisinin 7. Sayısı

siar-dergisinin-7-sayisi-kapak“İstiklal Destanı”
Özel Sayısı
 
“Şiar” dergisinin 7. Sayısı, halkın iradesine vurulmak istenen darbenin ardından “İstiklâl Destanı” mottosuyla 15 Temmuz’a özel olarak çıktı.
 
Anlamlı ve dikkat çekici kapaklarıyla adından sıkça söz ettiren Şiar dergisinin 7. sayısındaki kapağı da bir hayli dikkat çekici.
 
Farklı etnik köken ve siyasi görüşteki insanların şehir meydanlarında aynı safta durarak vatanlarını müdafaa edişlerinin konu edildiği kapakta halk, Türklerin savaş stratejisi olarak kullandığı Turan taktiği şeklinde çizilerek hilâli meydana getirmiş; kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’e sıkılan 30 kurşunu temsil eden 30 kuşa ise yıldız şekli verilip kapağın kırmızı rengiyle birlikte Türk bayrağı oluşturulmuş.
 
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Serap Kadıoğlu, “Şiarımız” isimli giriş yazısında hain darbe girişimine karşı koyan kahraman halkımızın artık bu tür kalkışmalara vereceği tepkinin şuurunda olduğundan bahsederek okuyucuya kıyamda kalma çağrısını yinelemiş.
 
Dergi; Nurullah Genç’in 15 Temmuz gecesi hakkındaki duygu, düşünce ve önemli tespitleriyle açılıyor.
 
İbrahim Sadri, “Korkma Sönmez” isimli yazısında 15 Temmuz gecesinin nezih milletimize kattıklarından ve asla ye’se kapılmamak gerektiğinden bahsetmiş.
 
“Yurt” başlıklı yazısında Recep Garip, şehitliğin kıymetini ayet ve hadisler ışığında anlatmış.
 
Derginin “Bamteli” köşesinde Berat Demirci, Demokrasi-Faşizm matrixinden bahsederek darbe girişimi ve sebepleri hakkındaki kanaatlerini dile getirmiş.
 
Serap Kadıoğlu’nun her sayıda samimi bir sohbet havasında gerçekleştirdiği “Hasbihal”inde bu sayının konuğu; tankların altına yatmakta bir an bile tereddüt etmeyen ve gaziler kervanına adını altın harflerle yazdıran kahraman Sabri Ünal.
 
Hukuk Profesörü şair Hüseyin Hatemi, “Ehl-i Beyt Gazeli” adlı şiiriyle yeni sayıdaki yerini almış.
 
15 Temmuz hadisesinin ardından duygularını şiire döken şairler: Oğuzhan Bükçüoğlu, Rabia Gelincik, Hakan İlhan Kurt, Hatip Çiçek.
 
Bu sayının diğer şairleri ise; Amine Havle, Didar Ekici, Mahmut Düzen ve Yusuf Bilal Aydeniz.
 
“İstiklâl Destanı” sayısının öykü yazarları; Züleyha Tufangil ve Selim Baki
 
Hayrettin Taylan, Muhammed Yunus Güçlü, Emine Yıldız, Esma Nur Erken, Oğuzhan Bükçüoğlu, Banu Sancak, Yasemin Yaşar ve 18 yaşındaki Suriyeli Rama Alsabsabi ise 15 Temmuz’la ilgili hissiyatlarını dile getiren diğer isimler.
 
“Yusuf-û Züleyha” serisine devam eden Mümin Munis, bu sayıda kıssanın daha çok Züleyha yönüne dikkat çekmiş.
 
Muhammed Ebrar Alar; tahtından darbeyle haksızca indirilen müşfik ve dâhi padişah Sultan II. Abdülhamid Han’ı tanıtarak hayatından kesitler sunmuş.
 
“Mutasavvıf Şairler” köşesinde Yusuf Yasir, Mevlâna Şeyh Halid El-Bağdâdî’yi kemâlatının yanı sıra şairliğiyle de öne çıkararak anlatmış.
 
“Su Akar Yolunu Bulur” köşesindeki keyifli anlatımıyla adeta okuyucuyu gittiği yerlere götüren Su Kadıoğlu, derginin bu sayısında Rusya’nın başkenti Moskova’yı tanıtmış.
 
Oğuzhan Ceylan ise “Sinema” köşesinde 177 eleştirmen tarafından 2000’li yılların en iyi filmleri olarak seçilen 10 filmi okuyucuyla tanıştırmış.
 
Derginin yeni köşesi “Kültür-Sanat”ta Salim Nacar, edebiyat dünyasındaki gelişmelerden ve darbe girişiminin edebiyata olan etkisinden bahsetmiş.
 
“Dağarcık”ta kadim kültürümüzün nâdide kelimeleri, kökenine inilerek tanıtılmaya devam edilmiş.
 
Bu sayıda da yine son sayfada “Sarraf” köşesi var. Bu köşede Esma Portlakkaya ve Fatma Atmaca okuyucuya birer kitap tavsiyesinde bulunmuş.
 
Derginin ilk sayısından itibaren “Nasihatname” başlığı altında tasavvuf büyüklerinden rehber niteliğinde nasihatlerin yayımlandığı arka kapağında 15 Temmuz’un kahraman ve aziz şehitlerinin isimleri al bayrağa yazılarak şehadetin en önemli nasihat olduğu vurgusu yapılmış.
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir