Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Halk Müziği Sanatçısı Emre Saltık Vefat Etti

Müzik Dünyasının
Başı Sağolsun
 
Halk Müziği Sanatçısı
Emre Saltık Vefat Etti
 
Halk müziği sanatçısı Emre Saltık geçirdiği kalp krizi sonucunda 57 yaşında hayatını kaybetti.
 
Halk müziğinin ustalarından 57 yaşındaki Saltık 4 gün önce Çarşamba günü evindeyken kalp krizi geçirmişti.  Emre Saltık’ın tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımdan çıkamayarak dün vefat ettiği öğrenildi. 
 
Emre Saltık'ın cenazesi bugün (12 Mart) saat 15.00'te Büyükçekmece Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Güzelce Mezarlığı'nda defnedilecek.
 
Sevenlerinin ve Müzik Dünyasının Başı Sağolsun.
 
Emre Saltık; 1960 yılında Tunceli, Ovacık'ta doğdu 1980 yılında İstanbul'a yerleşenHalk Müziği sanatçısı Saltık, 1984 yılında İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği bölümünden mezun oldu.
 
Arif Sağ ile birlikte Arif Sağ Müzik Okulu'nda (ASM) eğitim verdi. 1987 yılında bu okul Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandıktan sonra, ASM müzik kursundaki müdürlüğü ve sahipliğini sürdürerek, çalışmalarına devam etti.
 
Uzun yıllar halk müziğine yaptığı çalışmalarla prodüksiyon yönetmenliği, icracı ve eğitmen olarak önemli katkılarda bulundu.
 
Birçok halk müziği kasetinde yönetmenlik yaptı. Emre Saltık'ın üretkenliği açısından sayabileceğimiz birçok albümü var. İlk albümü 1987 yılında çıkardığı "Selam Sana Filistin" dir. Ancak türkülere yöneldiği ilk albümü "Türkülerden Kaçamazdım" sanat yaşamında önemli bir yer tutar.
 
“Dardayım”, “Türkülü Yürekler 1, 2, 3, 4”  albümleri halk müziğinde yeni arayışların işareti niteliğindeydi. Sanatçının 2000 yılı şubat ayı ortalarında piyasaya sürülen “Yıkılsın Sebebim” adlı albümü daha çok beste ağırlıklı bir çalışmaydı. Bunun ardından “Dağ Gülüm”  ve 2004 yılında çıkarttığı “Derdimin Dermanı Türküler” ile türkülerle dolu yolculuğuna devam etmişti.
 
Emre Saltık, halk müziğinin yaygınlaşmasında önemli katkıları bulunan "Arif Sağ Müzik Okulu" bünyesinde eğitmen ve yönetici olarak görev yapmaktaydı.
 
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir