Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Şair Nurullah Genç “Şiir Durakları”nda

Şakir Kurtulmuş’un Sunduğu
Şiir Durakları’nın
Bu Ayki Konuğu
Şair Nurullah Genç
 
Ali Emiri Kültür Merkezi’nde
17 Nisan 2017 Pazartesi Günü
Saat: 18:30’da
 
Şiir Durakları etkinliğinin bu ayki konuğu Nurullah Genç.
 
Şakir Kurtulmuş’un hazırlayıp sunduğu etkinlikte Nurullah Genç’in şiir serüveni ve şiirleri üzerinde konuşulacak, şiirler de seslendirilecek.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ve her ay başka bir şairin konuk olduğu etkinliğin bu ayki konuğu şair Nurullah Genç, 17 Nisan Pazartesi günü saat 18.30’da İBB Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde.
 
“Şiir Durakları”nda, tüm sanatseverleri ve özellikle de şiir tiryakilerini şiir ve şiire dair muhabbet ile dolu güzel bir akşam bekliyor.
 
Nurullah Genç; 1960 Erzurum  doğumlu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi’ni bitirdi.Aynı üniversitede akademisyen olarak çalışmaya başladı ve 2001 yılında Profesör oldu.
Erzurum’dan sonra bir süre Kocaeli üniversitesinde görev yapan Prof. Genç, halen Merkez Bankası meclis üyesi olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
1980 yılından bu yana yazı hayatı süren Nurullah Genç’in pek çok dergide yazı ve şiirleri yayınlandı.
Yağmur” isimli şiiri TDV Na’t-ı Şerif Yarışması’nda birinci oldu.
 
Şairin yayınlanmış şiir kitaplarından bazıları şunlar:
Çiçekler Üşümesin, Yankı ve Hüzün, Siyah Gözlerine Beni de Götür, Gül ve Ben, Birkaç Deli Güvercin, Harflerin Simyası, Siyah Beyaz Tabletler. Bütün şiirlerini topluca bir araya getirdiği kitabının ismi ise Mahrem ve Münzevi.
Romanlar da yazan Nurullah Genç’in mesleki alanda da yazılmış pek çok eseri var.
 
Şakir Kurtulmuş; 18. Eylül 1958’de Eskişehir’de  dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı(1976).İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü’nü bitirdi(1985).
1977 yılından bu yana çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Yeni Devir Gazetesi’nde uzun bir süre ‘Sanat-Edebiyat’ sayfası hazırladı.
1980 yılında ‘Tin Yazıtları’ isimli bir edebiyat dergisi yayınladı.
Önce Yayın-Dağıtım’ isimli firmada kitap yayını ve dağıtımı faaliyetinde bulundu.
İnsan Yayınları’nın kuruluşunda görev aldı.
Eskişehir’de lise öğrenimi sırasında arkadaşlarıyla birlikte ‘Fecir’ isimli bir duvar gazetesi çıkardı.
İlk şiiri Mavera Dergisi’nde 1978 yılında yayınlandı.
Kıyam, Yönelişler, Mavera, Aylık Dergi, Bursa’da Sanat Edebiyat,  Edep , Türk Dili, Şiir ve İnşa, Ay Vakti, Ayine, Bir Nokta, Şehir ve Kültür,Yedi İklim  dergilerinde şiir ve yazıları yayınlandı.
Beyan Yayınları arasında ‘Hz.Hamza’ ve ‘Bilal-i Habeşi’ isimli iki biyoğrafi çalışması çıktı.(1.baskı 1985,2. Baskı 2013)
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi (yedek) olarak görev yapan Şakir Kurtulmuş aynı zamanda Anadolu Yazarlar Birliği ve Es-Kader  üyesidir.
 
Şiir kitapları:
Ah Güzel Bir Gün / Akabe Yayınları 1985(1.baskı),Çıra Yayınları 2015 (2.baskı)
Yusufun Kuyusu / Yedi İklim Yayınları 2013(1.baskı),Çıra Yayınları 2015 (2.baskı)
Ölüm ve Ayna / Yedi İklim Yayınları 2014(1.baskı), Çıra Yayınları 2015 (2.baskı)
 
 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir