Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Genç Yetenekleri Ustalarla Buluşturan Festival

14. Uluslararası
Gümüşlük
Klasik Müzik Festivali
 
Genç Yetenekleri
Ustalarla Buluşturan
Festival
 
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Türkiye'nin ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen usta sanatçıları genç yeteneklerle bir araya getiriyor.
 
Festival kapsamında Bodrum'un Gümüşlük Koyu'ndaki Antik Taş Ocağı ile Gümüşlük Toprak Ev'de devam eden konserlere, Türkiye'nin ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor.
 
Yabancı sanatçıların eserlerini seslendirdiği festivalde, yeni mezun olan ve konservatuvar eğitimi alan öğrenciler de hem yerli hem de yabancı sanatçılardan eğitimler alıp, aynı sahneyi paylaşma olanağı buluyor. Çeşitli enstrüman dallarında başarılı olan Türk öğrenciler, hem antik taş ocağında hem de Gümüşlük Toprak Ev'deki festival alanında seslendirdiği farklı eserlerle izleyenlerin beğenisini topluyor.
 
Festivale katılan Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay, dünyaya mal olmuş Türk yeteneklerin başarılarını anlattı.
 
Onay, son dönemlerde genç Türk yeteneklerin, yurt dışında çok önemli yerlere geldiğini kaydetti ve "Bu genç yeteneklerle gurur duyuyoruz. Berlin Filarmoni'de, Viyana Filarmoni'de, New York Filarmoni'de çalan enstrüman yeteneklerimiz var. Bu inanılmaz bir başarı ve son zamanlarda giderek artıyor." dedi.
 
"Aksak ritimlerden Anadolu'dan gelen bir güç var"
 
Onay, Bodrum'da düzenlenen festivalin amacının yurt dışından gelen isimleri Türk yeteneklerle buluşturmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Bazıları bu sayede yurt dışına burs alarak gitme imkânı buluyor. Bu festivale katılmak için yurt dışından özellikle gelenler var. Bu yıl çok zengin bir listemiz bulunuyor. Yurt içinden olduğu kadar Fransa ve İngiltere'den gelen izleyicilerimiz de var. Sanatçılar olarak Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil ediyoruz.
 
Bizim farklı bir geleneğimiz var. Aksak ritimlerden, Anadolu'dan gelen bir güç var. Dinleyici bunu hissediyor. Onlar için bu büyük bir keşif.
 
Bu kuvvetli yönümüzü de harmanlayarak, kendi geleneğimizle, evrensel müziğin birleşimi bütün dünyada ses getiriyor, çok beğeni topluyor."
 
Sanatçılarla çalışma imkânı buluyorlar
 
9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından yeni mezun olan keman sanatçısı Selin Doğan, konservatuar ve müzikle ilgilenen öğrencilere festivale katılma çağrısında bulunarak festivale katılan öğrencilerin, yabancı sanatçılarla tanışma olanağı bulduğunu ve müzik yaşamları için burs imkânının sağlandığını da belirtti.
 
"Her şeyi harmanlayıp güzel bir şey çıkartabiliyoruz"
 
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Aslı Ayben Özdemir de festivalin kendilerine çok büyük fırsatlar sunduğuna değindi.
 
Gülsin Onay'ın yurt dışındaki yabancı sanatçıları kendileriyle buluşturduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu:
 
"Yurt dışındaki yarışmalara gitme şansımız var ama bu bizim için daha kolay bir imkân. Kendi yurdumuzda, kendi topraklarımızda bize böyle imkânlar sağlayabiliyorlar. Klasik müziği en iyi şekilde icra etme şansına sahip oluyoruz. Gilles Apap gerçekten dünyanın en iyilerinden birisi. Onunla çalışma imkânı büyük bir şans. Burada rüzgârın batımı, deniz ve gün batımı var. Her şeyi harmanlayıp güzel bir şey çıkartabiliyoruz. Gümüşlük festivali bize çok büyük imkânlar tanıyor. Büyük sanatçıları dinleyip onlarla çalışma olanağımız oluyor."
 
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 26 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
 
 
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir