Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Temmuz Dergisinin Kasım 2017 Sayısı

Temmuz Dergisinin
Kasım 2017 Sayısı
Çıktı
 
Bu ay 80 sayfa çıkan Temmuz dergisinde edebiyat incelemeleri yine dikkat çekici.
 
Temmuz’un Kasım sayısında Banu Kaba’nın Selvigül K. Şahin ile ‘Bağımlılık ve Gençlik Üzerine’ röportajı var.
 
Sunuş yazısı, ‘Yüzümün Rengini Geri Verin Bana’ başlığını taşıyor.
 
Hasan Aycın’ın etkileyici bir çizgisiyle sayfalarını aralayan dergiye bu ay şiirleriyle katkı sağlayan şairler; Adem Yazıcı, Harun Kaya, Ahmet Laçin, Ahmet Tepe, İsmail Söylemez, Erol Yılmaz, Ahmet Kerim Artuk, M. Akif Şahin, Mehmet Gemci, Muhammed Enes Kala, M. Furkan Gökçe, Osman Hasdemir.
 
Temmuz’da bu ay da çarpıcı öyküler yer almakta. Bu ayki öykücüler; Eminenur İskender, Abdullah Yıldırım, Ayşe Sena Er, Aysun Bahar Asar, Seçil Korun, Davut Güner, Kevser Evsen, Ahmet Maruf Demir.
 
Dergide bu ay iki yazıyla yer alan Mustafa Yılmaz’ın, Aime Césaire’in “Topuk Kemiğim Gökdelenlerin Sırtında ve Kirim Taç Mücevherlerin Pırıltısında” sözünü başlığa çektiği denemesiyle ve “Materyalizme Karşı Yalın Kılıç Bir Fedai: Filibeli Ahmet Hilmi” başlıklı porte çalışması dikkat çekici.
 
Erdoğan Aydoğan “Graffiti/Kabahatin Tümü” isimli yazısında okuru ünlü öykücü Cortazar’la buluşturmuş.
 
Serkan Akın, Mustafa Uçurum, Sinan Ön, Dilek Erdem, Mehmet Mortaş ve Sümeyra Sıddık ise bu sayıda denemeleriyle ön plana çıkan yazarlar.
 
Mustafa Bostan, şairin mahlasla ilişkisini Zarifoğlu üzerinden ele almış “Zarifoğlu’nun Mahlaslı Şiirleri Üzerine Bir Tespit” başlıklı yazısında.
 
Yavuz Balı yakın zaman önce vefat eden kıymetli ilim adamı Orhan Okay hocayı anlatmış.
 
Temmuz’un bu sayısında kitap değerlendirmeleri de var.
Ali Emre, Afganistanlı yazar Halid Hüseyni’nin üçüncü romanı olan “Ve Dağlar Yankılandı” kitabını yazarın ilginç hayat hikâyesini merkeze alarak ayrıntılı biçimde irdelemiş.
 M. Âkif Öztürk,  Modern Çin Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Yu Hua’nın “Yedinci Gün” adlı eserini “Arafta Yedi Gün ve Modern Çin’in İç Yüzü: Ölüm ve Hayat” başlıklı yazıda kapsamlı biçimde tahlil etmiş.
Hüseyin Cömert, Ali Işık’ın ikinci öykü kitabı “Beni Hikâyeden Çıkart” isimli eseri içindeki öykülere değinmiş.
İlker Yıldız, Ali Emre’nin ses getiren romanı ile ilgili “Nureddin Zengi Romanından Yansıyanlar” başlığıyla yazmış.
 
Necmettin Asma’nın çizgi sayfasının bu ayki konuğu, Raşid Gannuşi.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir