12. Sayısı Çıktı
İki ayda bir yayınlanan Tahrir dergisinin 12. sayısı çıktı.
Bu sayının şairleri: Zeki Altın, Salih Yıldırım, Ahmet Menteş, Hicret Gültekin, Ebubekir Çağlar, Sanem Güler, Remzi Çiçek, Kevser Evsen, Muhammed Münzevi ve Merve Güler.
Bu sayıda öyküleriyle yer alan isimler; Mustafa Enes Anlamaz , Deniz Kuday, Maruf Öztoprak, Zeynep Altıntepe, Mustafa Soyuer, Ferhat Kanal, Murat Mahya Gürses ve Selim Baki.
Bu sayıda İbrahim Aslaner’in, öykücü Mustafa Çiftci ile bir söyleşisi var. Mustafa Çiftci’nin hikâyesine, sanata bakış açısına ve taşra hallerine dönük bir söyleşi… Mustafa Çiftci, “Bozkırın çocuğunu yoksullukla korkutamazsın” diyerek kahramanlarının kahir ekseriyeti hakkında önemli ipuçları vermiş.
Kıyıdan Ayrı Düşen bölümünde Cengizhan Genç, ilk kitabı geçtiğimiz günlerde okurla buluşan Yunus Meşe’yi konuk etmiş. Yunus Meşe, “Kelimeler, yazarın kaderidir.” diyor.
Müzik Kutusu’nda Mustafa Uçurum, Müslüm Gürses üzerine yazmış.
Film Şeridi’nde Salih Yıldırım ve Tuba Ceylan birer yazıyla yer almışlar.
Bu sayıda yazılarıyla yer alan diğer isimler: Yavuz Erdem, Sema Güneş ve Remzi Köpüklü.
Duvar Pası bölümünde; Gogol öyküleri konu edilmiş. Ahmet Topbaş, “Burun” ve İbrahim Aslaner “Palto” öyküsünü merkez alan eleştiriler yazmış.
Kitaplık bölümünde; Muhammed Enes Çınar, Atakan Yavuz’un Dünyanın Rengi, Galip Çağ, Peyami Safa’nın Bir Tereddütün Romanı, Meral Aydın Samuel Beckett’in Godot’yu Beklerken ve Taner Sarıtaş, Mustafa Kutlu’nun İlmihal yahut Arzuhal adlı kitabı üzerine yazmış.
Okuma Notları bölümünde, her zamanki gibi yine Uğur Çavdar imzası var.
Haybeye Mektuplar’da G. Funda Çelik çektiği fotoğraflara not düşmeye devam etmiş.