Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Notlar Dergisinin 9. Sayısı

“Kuram ve Düşünce”
 
Notlar Dergisinin
9. Sayısı Çıktı
 
Nitelikli “Kuram ve Düşünce” yayınlarıyla bilinen Notlar dergisinin 9. sayısı çıktı
 
Derginin yeni sayısında yine birbirinden farklı derinlikli yazılar yer almış. İlk sayısından beri belli bir derinlik ve muhtevayla yayın yapan Notlar dergisi nitelikli çizgisini bu sayısında da sürdürmüş.
 
Bu sayının ilk yazısı, derinlikli yazıları ile dikkat çeken Özgür Taburoğlu'ndan: "Raskolnikov'un Vicdanı Ve Kendilik Tutkusu"
 
Yine eleştirel ve kritik denemeleri ile Necmettin Evci, bu defa "Okumanın Zararsızlığı" başlıklı yazısı ile dergide yerini almış..
 
Mustafa Çakıroğlu, Bilim Felsefesi Notları serisinin üçüncüsünü yazmış: "Uzay-Zaman Eğriliği Altında Bilimsel Açıklamanın Sınırlılıkları"
 
Notlar dergisi ile yazı-yayın hayatına başlayan Serhat Belen "Hidâyet’in Hakikati" başlıklı yazısı ile derginin bu sayısına katkıda bulunmuş.
 
Yine yazı ve yayın hayatına ilk defa Notlar'da başlayan genç yazar Hayati Özgür iki yazısıyla dergiye katkıda bulunmuş: "Bir Zihniyet Değişimi Olarak “Aydınlanma” ve "Bir Aydınlanma Düşünürü Olarak Voltaire"
 
Notlar'ın yazarlarından Kenan Arpacıoğlu "Batı Karşısında Türk Dünyası" başlıklı yazısıyla bu sayıda yer almış.
 
Notlar'ın genel yayın yönetmeni Murat Erol "Tarihi Konuşturmak" başlıklı yazısında tarih okuma biçimlerini ele almış.
 
Derginin daimi yazarlarından ve yayın kurulu üyesi Ekrem Özdemir "Festival İdeolojisi" başlıklı yazısında sinema, zihniyet ve sektör meselelerine eğilmiş.  
 
Derginin iki genç bayan yazarından Dilara Ayşe Akdeniz "İki Kadın: Frida Ve Camille", Fatma Özkaya "Necip Fazıl Kısakürek’in Çile Şiirine Ontolojik Bir Bakış" başlıklı yazısıyla bu sayıya katkıda bulunan diğer isimler.
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir