Ahmet Kekeç Vefat Yıldönümünde Anılıyor

Usta Yazar
Ahmet Kekeç
Vefat Yıldönümünde
Anılıyor
 
Ardından onlarca eser bırakan usta yazar Ahmet Kekeç vefat yıldönümünde anılıyor 
 
Ahmet Kekeç, bir süredir hastalığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede 14 Kasım 2020 tarihinde vefat etmişti.
 
Kekeç'in vefatını oğlu Mehmet Hakan Kekeç Twitter üzerinden şu sözlerle duyurmuştu::
 
“İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam.”
 
Mehmet Hakan Kekeç ayrıca "Babam Ahmet Kekeç'in cenaze namazı Pazartesi Eyüp Sultan camiinde… Defin Eyüp Sultan haziresinde. Rabbim, Hz Muhammed s.a.v'e komşu etsin." sözleriyle cenaze hakkında bilgi vermişti.
 
Usta kalem Kekeç'in vefatı nedeniyle, edebiyat ve basın dünyasından birçok isim sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayınlamış ve üzüntülerini dile getirmişti.
 
Ahmet Kekeç; Malatya'da 3 Ocak 1961 yılında dünyaya geldi. Doğduğu şehirde eğitim hayatına başladı. Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nun ardından Atatürk Lisesi'nden 1978'de mezun oldu.
 
Liseyi bitirdikten sonra ailesinin de yönlendirmesiyle üniversite hayatına Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde başladı. Kekeç, 17 yaşındayken Gırgır dergisinde mizah öyküleri yayımlamaya başladı.
 
Kaleme aldığı hikâye, eleştiri ve denemeleri 1980'den itibaren Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, Kayıtlar, Kırklar, Kitap Dergisi, Girişim, İmza dergilerinde yayınladı. Yazar aynı zamanda 1989'da "İmza" dergisinin kurucuları arasında da yer aldı.
 
Aynı dönemlerde gazetecilik mesleğine de adım atan Kekeç, ilk olarak "Milli Gazete" (1985), "Yeni Haber", "Zaman" (1986), Vahdet (1988), Yeni Şafak (1999) ve "Akit" gazetelerinde editör ve köşe yazarlığı gibi görevlerde bulundu.
 
Kekeç, Gençlik dergisi tarafından 1997'de "yılın yazarı" seçildi. Aynı yıl Türkiye Yazarlar Birliği "Basın -Fıkra Ödülü"nü, 1999'da ise "Yağmurdan Sonra" adlı romanı ile Tuzla Belediyesi Roman Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı.
 
Kanal 7'de bir yıl kadar yorumculuk da yapan Ahmet Kekeç, bir dönem Cine5'te Rasim Ozan Kütahyalı ve Salih Tuna ile birlikte "Memleket Meselesi"nin yanı sıra yine aynı kanalda "Derin Mevzu" adlı tartışma-sohbet programını sundu.
 
Kekeç, daha sonra 24 TV'de Nagehan Alçı ile birlikte "Nerede Kalmıştık", Nevin Ateş ve Mustafa Armağan ile birlikte "Tarihçe", Ülke TV'de de Turgay Güler ve Yusuf Ziya Cömert ile birlikte "En Sıra Dışı" adlı üç televizyon programında yer aldı.
 
Son romanı "Ulufer"
 
Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı. Son romanı "Ulufer" 2019'da yayınlandı.
 
2016-2019 yılları arasında Star Gazetesi'nde köşe yazarlığına yapan Kekeç son olarak Akşam Gazetesi'nde yazılarına devam ediyordu.
 
 
Eserleri
 
Öykü
"Son İyi Şeyler" (1985)
 
Roman
"Yağmurdan Sonra" (2000)
"Cumhuriyet Apartmanı" (belgesel roman) (2017)
“Ulufer” (2019)
 
Deneme
"Beni Türk İmamlarına Emanet Ediniz" (1991)
"Atam Sen Kalk Ben Yatam" (1993)
"İnek Sosyalizmi" (1996)
"Maalesef Türkiye" (1996)
"Yurtta Sus Cihanda Sus" (1996)
"Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum" (1999)
"Kalanlar" (2003)
 
Anı
"Derin Roman" (2004)
 
Günce
"Kanamalı Haydut" (2005)
 
İnceleme- Araştırma
"CIA ve 12 Eylül -Bir İhtilalin Romanı" (1993)
"Ali Şükrü Bey Cinayeti" (1996)
"Sıkı Adamlar" (2002)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir