Yazar
Ali Nar
Vefatının
3. Yılında
Anılıyor
Türk edebiyatındaki bilim kurgu türünün öncüsü kabul edilen şair ve yazar Ali Nar vefatının 3. yılında anılıyor.


"Fetih" ilk basılan kitabı (piyesi) ardından "Koro" (Piyes) ve üçüncü olarak da; Milli Türk Talebe Birliği'nin açtığı tiyatro yarışmasında birinci olan "Muhtar Kafası" piyesi basıldı ve bütün Türkiye'de yüzden fazla yerde sahnelendi.

Romanları Arapça'ya çevrildi, İngilizce yayın yapan uluslararası edebiyat dergilerinde kitapları tahlil edildi; bazı piyesleri yüzlerce kez sahnelendi.

1986'larda Dünya İslami Edebiyat Birliği ile ilgi kurdu. 1989, 1991, 1994, 1996'larda İstanbul' da Dünya İslami Edebiyat Konferanslarını tertipledi. 1997' de Dünya İslami Edebiyat Birliğinin Türkiye Şubesini kurdu.
1986'da "İslami Edebiyat" dergisini kurdu. Bu dergi halen yayınlanmaya devam etmektedir.
16 Temmuz 2015'te İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Eserleri
Edebi Eserler
Fetih, Koro, Muhtar Kafası (bu eser M.T. T.B ödüllü almıştır), Porselen Dişli Demokrat, Ezan Donanması, İki Sonsuzda Gerilim, Kan Denizi, Ortadoğu Günlüğü, Anadolu Günlüğü (bu eser. Türkiye Yazarlar Birliği ödülü almıştır). Arılar Ülkesi ve Uzay Çiftçileri.
Dini İlmî Eserler
Kırk Hadisle Müslüman Kimliği, Hicret, İlm-i Kelam Dersleri ve Cep ilmihali.
Arapça'dan Çevirdiği Eserler
Necib el-Kiylani'den Cakartalı Kız, Kuzey Kahramanları, Kara Gölge ve İlahî Nur, A. Ahmed Bâkesir'den Cihada Çağrı, Said Ramazan el-Bultî'den Fıkhu's-Siyre, Akaid Risaleleri ve Abdülmecid Zindanî'den İman Yolu.