Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Atık Malzemelerden Üç Boyutlu Tablolar

Meysun Mirel
Bodrumdaki Atölyesinde
Atık Malzemelerden
Üç Boyutlu Tablolar
Yapıyor
 
Adana'da yaşayan Meysun Mirel, fırçadan, çiviye, kıyafetten dolap kapaklarına kadar atık veya kullanılmayacak  malzemeleri değerlendirerek üç boyutlu tablolar yapıyor.
 
Meysun Mirel,  gördüğü bir tablodan etkilenerek bu sanat ile tanıştığını söylüyor.  Atık veya kullanılmayacak hale gelen malzemeleri değerlendirmeye çalışıyor. Atölye haline getirdiği bodrum katında birbirinden ilginç üç boyutlu tablolar yapıyor.
 
Mirel, fırçadan çiviye, kıyafetten mindere, dolap kapaklarından ayakkabıya kadar atık ya da kullanılmayacak tüm malzemeleri değerlendiriyor. Yaptığı üç boyutlu tablolarla bunlara yeniden hayat veriyor.
 
Meysun Mirel, tekstil sektöründe çalıştığını belirttti.
11 yıl önce farklı malzemelerin sanat eseri yapımında kullanılmasına imkan sağlayan "asamblaj" tekniğiyle tanıştığını söyledi.
 
Gördüğü üç boyutlu tablonun kendisini çok etkilemesi üzerine hemen araştırma yaparak, bu konuda kurs veren bir sanat merkezine yazıldığını dile getiirdi. Meysun Mirel, o günden bu yana atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdüğünü ifade etti.
 
Mirel, bu sanata ilgisinin hiç eksilmeden devam ettiğini söyledi. Hobisi sayesinde atık malzemelerin kendisi için çok daha değerli hale geldiğini belirtti.
 
Bodrumu atölyeye çevirdi
 
Mirel, kullandığı malzemelerin atık olması nedeniyle annesi ile yaşadığı evinde bu sanatı yapamadığını kaydederek, bu nedenle yer arayışına girdiğini anlattı.
 
Bu arayış sonucu kendisini bodrum katta bulduğunu ancak bu durumun avantaja dönüştüğünü vurgulayan Mirel, bodrumda bir atölye oluşturduğunu söyledi.
 
Bodrum katta komşuları tarafından atıl halde bırakılan malzemeleri de tespit etme şansı yakaladığına dikkati çeken Mirel, buradaki çöpe gidecek malzemeleri yeniden değerlendirdiğini kaydetti.
 
Kimi zaman eski bir minderi kimi zaman da pantolonu kullandığını söyleyen Mirel, şöyle devam etti:
 
"Kumaş ya da makine parçaları, inşaat malzemeleri, tel, çivi uygun olan her şeyi bu sanat içerisinde kullanıyorum, renkleri harmanlayarak ortaya eserlerim çıkıyor. Takılardan tutun, kebap malzemelerine, otomobil parçasına, atık olan her malzemeyi kullanma şansım var. Mesala bodrumda komşular tarafından bir köşeye atılmış bir minderi, dolap kapağını bulup tabloya dönüştürdüğüm oldu."
 
Mirel, bu sanat sayesinde iş stresinden uzaklaşarak rahatladığını, çevresinden de güzel tepkiler aldığını dile getirerek, "Bugüne kadar beş sergi açtım. Şu an Dünya Kadınlar Günü kapsamında açacağım altıncı sergimin heyecanını yaşıyorum." dedi.
 
Mirel, altıncı sergisini 7 Mart'ta sanatseverlerle buluşturacağını belirterek, kadınların istedikleri zaman zor görülen her işi kolaylıkla başarabilecek güçte olduğunu sözlerine ekledi.
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir