Yakın dostu Kurtuluş Kayalı, Koraltan'ın çok bilgili olduğunu belirterek, "Türkçeyi çok güzel konuşurdu. Türkiye'nin kültürünü çok iyi yansıtan bir adamdı. Allah rahmet eylesin." dedi.
Yazar Nihat Genç ise Koraltan'ın, kendisi gibi birçok yazarın yetişmesinde büyük emeği olduğunu ve ondan çok şey öğrendiklerini dile getirerek "Böyle soylu bir insanın kitaplarını okumuş olmaktan, ondan 1-2 liraya kitaplar almış olmaktan onur duyuyorum. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum." diye konuştu.
Koraltan'ın sahibi olduğu Külüstür Kitabevini işleten Ünsal Sadak da Koraltan'ın Olgunlar esnafının sevdiği ve saydığı bir büyüğü olduğunu ifade etti.
Turgut Koraltan; 25 Şubat 1931'de doğdu. "Külüstür Turgut" lakabıyla anılan Koraltan, sahaflığa 1947’de başladı. Koraltan'ın kitap merakı "Çocuk Haftası" mecmuası ile oluştu.
Sınavla Çankaya Kitabevine girip sahaf çıraklığı yapmaya başlayan Koraltan, 1953’te askerliğinin ardından Ankara’da Hergele Meydanı’ndaki kitap dolaplarında yeniden mesleğini icra etti. Denizciler Caddesi’nden Kocabeyoğlu Pasajı’na kadar 27 dükkan açan Koraltan, eskiyle yeninin buluştuğu Olgunlar Sokak'taki "Külüstür Turgut" adlı 28. dükkanında mesleğini sürdürüyordu.
Koraltan'ın cenazesi, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığına defnedildi..