“Bir Gönül İnsanı Mustafa Miyasoğlu” Paneli

Mustafa Miyasoğlu Anma- Panel - afişŞair, Yazar, Fikir Adamı
"Mustafa Miyasoğlu" için
 
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Eyüp Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Bir Gönül İnsanı Mustafa Miyasoğlu” Paneli 31 Temmuz 2015 Cuma günü Saat:17.00’de Caferpaşa Kültür Merkezi’nde.
 
Panelden önce aynı gün; 1 Ağustos 2013’te vefat eden merhum Miyasoğlu’nun Eyüp Sultan Kabristanlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek.
 
Moderatörlüğünü şair, yazar Hüseyin Akın’ın yapacağı panelde gazeteci-yazar Mehmet Doğan, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Muhammet Harb ve yazar Bünyamin Yılmaz “Bir Gönül İnsanı Mustafa Miyasoğlu” için değerlendirmelerde bulunacaklar; şair, yazar, fikir adamı Miyasoğlu’nu çeşitli yönleri ile anlatacaklar.
 
Mustafa Miyasoğlu; 1946 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okudu.
 
On yıl liselerde öğretmenlik, 12 yıl da üniversitede hocalık yaptı. 1988-92 yılları arasında Pakistan’ın İslâmabad şehrindeki Yabancı Diller Enstitüsü’nde yardımcı profesör unvanıyla görevlendirildi.
 
Büyük Doğu ekolünden olan yazar, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in yakın çevresinde bulundu. 1966 yılından beri şiir yanında deneme, hikâye, tiyatro ve roman türlerinde de eser veren sanatçı, pek çok dergi ve gazetede kültür ve sanat yazıları yayınladı, şiir ve romanlarıyla armağanlar kazandı.
 
Türkiye Millî Kültür Vakfı özel armağanını kazanan Hicret Destanı adlı şiiri Dr. Muhammed Harb tarafından Arapçaya çevrildi. Ayrıca başka şiir ve hikâyelerinin de İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurtdışında yayınlandı. Samsun, Ankara ve Kahire üniversitelerinde eserleri üzerine tezler hazırlandı.
 
1980’li yıllarda Suffa Kültür Sanat Yıllıkları’nı hazırladı, bazı gazetelerde kültür sanat sayfası danışmanlığı ve yazarlığı yaptı.
 
Miyasoğlu’nun ilk şiiri 1966’da Kayseri’de yayımlanan Filiz dergisinde çıktı. Şiir ve yazıları Hisar, Türk Edebiyatı, Edebiyat, Mavera, Millî Gençlik, Yeni Sanat, Sedir dergilerinde yayınladı. Suffe Yayınları’nı kurarak Suffe Kültür Yıllığı'nı yayınlamaya başladı.
 
Şiir, hikâye ve romanlarında millî kimlik arayışına yöneldi, toplumda değer çatışmalarını ağırlıklı olarak işledi. Bazı yazı ve kitaplarında Semih Güngör imzasını kullandı.
 
Eserleri
 
Şiir  
Rüya Çağrısı, Devran, Hicret Destanı, Şiirler, Bir Gülü Andıkça.
Hikâye
Geçmiş Zaman Aynası.
Roman  
Kaybolmuş Günler, Dönemeç, Güzel Ölüm, Bir Aşk Serüveni.
Biyografi  
Necip Fazıl Kısakürek, Asaf Halet Çelebi, Ziya Osman Saba, Haldun Taner.
Deneme  
Edebiyat Geleneği, Devlet ve Zihniyet, Muhacir, Roman Düşüncesi ve Türk Romanı.
Antoloji  
Çağdaş İslâmî Şiirler Antolojisi.
 
__________________________________
Vefatının 2. yıldönümünde Mustafa Miyasoğlu’nu Rahmetle Anıyoruz | Asanatlar
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir