Şiar Dergisinin Kasım-Aralık 2018 Sayısı

Şiar Dergisinin
Kasım-Aralık 2018
Sayısı Çıktı
 
Şiar dergisinin 19. sayısı olan Kasım-Aralık 2018 sayısı çıktı.
 
İki ayda bir yayınlanan Şiar dergisinin 2018’deki son sayısı yine zengin bir içerikle dolu dolu çıkmış.
 
Derginin Behice Kolçak imzası taşıyan 19. sayısının kapağında, saksağan kuşu ve mektuplarla muştular bekleyenlerin umduklarına nail olması temenni edilmiş gibi.
 
Şiar sayfaları bu sayıda Türk şiirinin Beyaz Kartal lakaplı usta şairi merhum Bahaettin Karakoç’un anısına, Seyran isimli kitabının arka kapağından bir bölümle açılmış.
 
Dergide yerini alan ilk şiir, Orhan Tepebaş’ın Münacat şiiri.
 
Bu sayıda Azerbaycanlı şair Ferit Hüseyin ve Boşnak şair Cemaleddin Latiç’ten birer çeviri şiir var dergide.
 
Serap Kadıoğlu’nun Keşke Biraz Ölsem adlı şiiri şehitlere, annelere ve çocuklara ithaf edilmiş.
 
Arka kapakta ise Şadiye Kılıç’ın bir şiiri yer almış.
 
Şiar’ın19. sayısında şiirleriyle yer alan diğer şairler; Yağız Gönüler, Hasan Akçay, Serkan Türk, Umut Cemal, Recep Garip, Mustafa Uçurum, İsmail Karakurt, Cihan Adıman, Mubin Burak Çelik, Zemzem Gül, Ömer Yahya, Yaşar Elmas, Ayşe Nur Biçer, Murat Serdar Çakıroğlu, Mahmut Düzen, Erol Yılmaz, Semiha Kavak, Hakan İlhan Kurt, M. Berke Acet, Emre Demir, Mehmet Baş, Arif Mete, Yahya Kurtkaya, Ersin Karaca, Aykağan Yüce, Burak Kara, Hamdi Gün, Feyza Nur Aynalı ve Nilüfer Zontul Aktaş.
 
Hayrettin Orhanoğlu; “Bilincin Kapısından Dünyaya Bakmak” başlığıyla kaleme aldığı yazısında Bedri Rahmi Eyüboğlu, İlhan Berk, Turgut Uyar, Ece Ayhan, Sezai Karakoç, Hilmi Yavuz ve İsmet Özel’in şiirlerindeki “kapı” imgesinin anlamlarını derlemiş.
 
Derginin genel yayın yönetmeni Serap Kadıoğlu, şair Süleyman Unutmaz’ı Hasbihal köşesinde konuk etmiş.
 
Şairler Atlası köşesinde Orhan Tepebaş, bu sayıda bir şiiriyle de dergide yerini alan İsmail Karakurt’u ve kitaplarını anlatmış.
 
Her sayıda şair bir mutasavvıfın hayatını kendine has bir üslupla Mutasavvıf Şairler köşesinde anlatan İdris Mahfi Erenler, 19. sayıda asasının dilinden Osman Kemâlî Baba hazretlerini anlatmış.
 
“Ömer Hayyam ile Mey/hânede” başlığıyla ilgi çeken yazısında, yanlış ve eksik tanınan Ömer Hayyam’ı konuşturan ve birbirinden önemli nasihatlerini rubaileriyle birlikte derleyen Turan Kışlakçı, Hayyam hakkında doğru bilgiler vererek okuyucuyu aydınlatmış.
 
Derginin bu sayısında yer alan diğer deneme yazarları; Hakkı Özdemir, Fuat Oskay ve Sibel Akın.
 
Şiar dergisinin 19. sayısında öyküleriyle yer alan isimler: Merve Çakır, Kuddusi Demir, Mehmet Akif Demirelli, Fatma Ayhan ve Özlem Karapınar.
 
Kitap tanıtımı kapsamında Erhan Genç; Bahtiyar Aslan’ın Ötüken Yayınları’ndan çıkan hikâye kitabı Kar ve Düğüm’ü Şiar okuyucuları için tahlil etmiş.
 
“Sarraf” köşesinde bundan sonra okuyacağımızı öğrendiğimiz Nur Özyörük; bu sayıda Senem Gezeroğlu’nun Unuttum Yalnız ve Cahit Zarifoğlu’nun Yaşamak isimli eserlerini tanıtmış.
 
Her sayıda unutulmaya yüz tutmuş kelimelerden birkaçını gün yüzüne çıkarıp etimolojik kökenlerini aşikâr eden Ahmed Tuğrul’un kaleme aldığı “Dağarcık” köşesinin bu sayıdaki harfi; “M” (mim) olmuş.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir