“Enfa Edebiyat” Dergisinin İlk Sayısı Çıktı

"Enfa Edebiyat" Dergisinin İlk Sayısı Çıktı
 
Taşra edebiyat dergiciliğine ilk sayısıyla "merhabalar olsun" diyen Enfa Edebiyat, şiir – öykü – deneme türlerinde edebiyat dünyasına katkı sunacak. Enfa Edebiyat'ın ilk sayısı 12 sayfa ama sıcak, samimi, dolu dolu bir sayı… Derginin ithaf bölümünde okuyucuyu karşılayan satırlar:
 
dostluğunu hissetiren güzel insanlara,
içilen tüm kivi çaylarına,
ve bunca tebessümün vesilesi olan
varlığıyla huzur bulduğumuz
hüseyin kaya hocamıza
ithaf olunur.
 
Neredeyse tamamen bembeyaz dedirtecek kadar büyük boşluklarla dolu olan ilk sayının kapağı çok ilginç ve sıradışı. 
 
Kendisini Enfa Edebiyat'ta "şey" olarak tanımlayan Ubeydullah aslında derginin imtiyaz sahibi. Derginin editörlüğünü Neslihan Ermahiş yapmakta, şiir editörlüğünü Eyüp Aktuğ ve nesir editörlüğünü Mete Almalı yürütmekte. Derginin sanat editörlüğünde ise Sümeyye Yöner bulunmakta. Enfa Edebiyat'ta Sosyal Medya Ekipler Amiri ise Liya Zerya. Bir de Enfa’nın Kalbi var: Hüseyin Kaya.

Hikaye

Enfa Edebiyat'ın ilk sayısının ilk sayfasında Ahmet Taha Yekeler'in Bir Morg Kadar Soğuktu Ankara isimli hikayesi var Ankara'yı hayal dünyasında yeniden işleyen Ahmet Taha Yekeler, bu öyküsünde Ankara'dan, soğuk bir günden bir kesit sunuyor. Bir sonraki öykü Mete Almalı’nın  TRT Saati. Ubeydullah  küçük öyküsünde Bardağın Dibinde Daima Son Bir Yudum Bırakan Adamın Hikayesi'ni anlatıyor. İlerleyen sayfalarda Hamideddin Moğulkoç'un İki Kara Bulut adlı hikâyesi var. Bir sonraki sayfada ise Hasan Bozaslan’ın Oyuncak Yeşil Bebek isimli anlatısı var ve bir küçük hikaye de Emrak Buzkan'dan: Nâmühim Soru

Şiir

Eyüp Aktuğ'un Göğe Tutulan Ayna isimli şiirinden: "eğer kristof kolomb görseydi onu / cayardı amerika'yı keşfinden"

Erdem Arslan'ın Yağmura isimli şiirinden: "Anne neden yağmur yağıyor / Allah büyümemiz için bizi suluyor mu?"

Orhan B. Akgül’ün Şimdilik Kalabalığım şiirinden: "Her mesafe ateşe sarkıtır anıları"

Kaan Çapkın’ın Yanlış Zaman Yaşıtları şiirinden:"ekmekle vurdular karnımıza"

Mustafa Yıldız'ın Zaman Adanmış Fotoğraflar şiirinden:"annelik o, babanın ve çocuğun bilmediği"

Liya Zerya’nın, Ev İçim Göz Kiram şiirinden:"a4 yalnızlığımıza iyi gelir diye / seninle aramıza bir ev çizdim"

Yunus Sevindik'in Amorti Vurmamış Piyango Biletleri şiirinden: "biraz zaman gerekli, burada öncelikler sayılara göre çünkü"

Ahmet Yüksel’in Hasan Tayfunun Acısına şiiri, İslam Şahin’in Gün Doğumuna şiiri, Rabia Burcu’nun Eslik Az Bahar şiiri, Ebru Pınar’ın Araf şiiri, Oğulcan Kütük’ün Kırlangıcı Yitir şiiri, Cenk Balaban’ın Fil Uçuşu şiiri ve Rabia Şekerci’nin Bir Yazar Nasıl Bakar şiiri, bu sayının diğer şiirleri…

Deneme

Neslihan Erhamiş’den Göç, Merve Tuysuz’dan Umudun Rengi ve Sümeyye Kaplan’dan Merhabadan El'vedaya bu sayının deneme yazıları…

Muhabbet

Derginin Muhabbet bölümünde ise İzdiham Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Parlak ve tiyatroyu hayatının merkezine alan sanatçı Filiz Uysal ile Söyleşiler var.

İlk sayısıyla edebiyat dergileri arasında yerini alan Enfa Edebiyat dergisine Asanatlar olarak “Edebiyat Dünyasına Hoş Geldiniz” diyor, edebiyat dolu, başarılı yayınlar diliyoruz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir