Popülist edebiyat dergisi Fayrap, Haziran (73) sayısında, 2012 yılında kaybettiğimiz bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’a yer verdi.
Usta müzisyenin hayat hikâyesini, Mustafa Nezihi Pesen yazdı: “Sazını çalarken kendinden geçen bir ustanın oğlu”. Mehmet Aycı’nın “Bir İçli Türkiye” yazısı, sanatçının ülkesiyle olan derin bağını ele alıyor. Yahya Arslan, müziğinin günlük hayat içerisinde edindiği yere işaret ediyor.
Fayrap’ın bu sayısı, Eren Safi’nin Nisan sayısında bıraktığı yerden açılıyor: “Allah rızası için şiir” başlıklı devam yazısında şair, mevcut kültür ortamında sağ ve sol cenah edebiyat dergilerinin kapsamlı bir manzarasını sunuyor.
Haziran sayısının şiirleri: Ceylan Öztürk’ten “Sultançiftlik kadar bir çiçek”, Hakan Kalkan’dan “Mahzun olmayacaksın korkma” ve Selman Ertaş’tan “Kan sıçramak”.
Hikayeler: Bülent Ayyıldız’dan “Su gibi ol”, Ömer Çelik’ten “Bir masanın etrafında” ve Yavuz Ahmet’ten “Uğur Bekçisi”.
Elyesa Koytak’ın, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le şiir festivali ve kültürel hizmetler üzerine söyleşisi ile birlikte Üsküdar şiir festivaline katılan yabancı şairlerden Balazs Szöllösy de Fayrap’ın bu sayısında. “Şair dilin uç beyidir” diyen Macar şair, kendi ülkesindeki şiir ortamını enine boyuna anlatıyor
Fayrap’ın Haziran sayısı söyleşi bakımından hayli zengin. Yakın zamanda ilk şiir kitabını yayımlayan Ömer Yalçınova, Fazıl Baş’ın sorularını cevaplandırıyor. “Türk şiirinin kötülükten doğmadığını biliyorum” diyen şair, şiir macerasını ve günümüz şiir ortamına nasıl baktığını anlatıyor.
Fayrap’ın, şiir eleştirileri de devam ediyor. Ömer Yalçınova’nın kitabı “Ömer’in Çatılan Kaşları”’nı, Eray Sarıçam değerlendirmiş. Esma Güneş, “Neden hicviye yazmıyoruz?” yazısında şairler ile mevcut siyasi sistem arasındaki ilişkiye dikkat çekmiş. Elyesa Koytak, “Anlamın Kıyameti” başlıklı yazısında, şair Osman Çakmakçı’nın bir yazısı üzerinden deneysel şiir anlayışına temelinden bir eleştiri getiriyor.