SÜNDÜS ARSLAN AKÇA
Hadi Samsun
Gönlünden Gönlüme Şiir Sun
"Dost dostunu arzularsa aşılmadık yol mu kalır"
Şiirden evla dost mu olur bir şair için. Nereye çağırırsa bütün imkanlarını seferber etmeye hazırdır.
Çoğu insana gereksiz bir yorgunluk ve çaba gibi gözüken bu yolculuklar şair için vuslat! Yaşarken kısa sürse de, ruhumuza bıraktığı lezzet ve doygunluk bizi epey idare ediyor.
Çünkü muhabbetinin merkezinde şiir var ve aynı dili konuşan insanlarla bir arada olmanın hazzı bambaşkadır.
Belki delilik bizimkisi. Ki bu delilikse biz gönüllü delileriz.

Kurtuluş mücadelesinin başladığı şehre…
Dost dosta şifadır çünkü.


Biz de sabah saatlerinde Tokat' tan çıktık. Buluşmanın heyecanı önceki geceden sarmıştı. Kar manzaralarını ezgilere kararak ve mırıldanarak şehre vardık.

Güne sahil gezisi ile devam ettik. Akşam ise sadece şiir ve ezgiye ayrılmıştı.
Bu arada şairler gelmeye devam ediyordu. Eksikler tamamlanmıştı.
Birçok şehre konuk etmişti bizi şiir. Şehrin yöneticileri ile bir araya geliyoruz haliyle. Ve gördüğümüz şu ki edebiyatın ve sanatın içinden gelen yöneticiler, şehirlerine estetik, vizyon ve farklı bir bakış açısı kazandırıyor.

Şerif Mırık başkanımız da bunun farkındaydı. Sanatı, sanatçıyı oldukça önemsiyordu. O geceki muhabbeti oldukça samimi ve içtendi. Rahatlıkla bizden biri diyebilirim. Aynı zamanda edebiyatın mutfağında yetişmiş bir başkana sahipti Samsun. Şehir için, kültür için büyük bir şans.
Cumartesi günü şehir gezisi olacaktı. Sabah erken kalkıldı. Yağmurlu ve sulusepken bir hava bizi karşılamıştı. İnatla gezmekten vazgeçmedik.

Dışarıda kar, boran… Otobüsümüze varana kadar bir güzel ıslandık.
İkinci durağımız Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi’ydi. Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve kütüphane müdürü Mikdat Malat kültür projelerini bizlerle paylaştılar. Şairler kütüphaneye imzalı kitaplarından hediye ettiler. Fotoğraf çekimlerinin ardından güzel temennilerle ayrıldık.
Ardından ülkücü camianın yüreğinde büyük yer etmiş, ebedi istirahatgâhı Samsun olan şair Ozan Arif’in kabri ziyaret edilip, dualar edildi. Ardından otelimize doğru yola koyulduk.
Otelimizde biraz dinlendikten sonra ‘’Şiire ve Şaire Merhaba’’ şiir dinletisi için saat 19.00 da Acem Tekkesi’ne geçildi. Program 19.30 da İlkadım Belediye Başkanı Necati Demirtaş’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında sayın başkan sanata ve sanatçıya verdikleri önemi dile getirip, şairlere "hoş geldiniz" dedi.
Ardından katılımcı şairler şiirlerini okudular. Ozanlar ezgilerinden örnekler verdiler. Oldukça samimi bir atmosferde yapılan şiir dinletisi hepimizi doyuma ulaştırdı.
Dinleyicilere bakıyorum hiç kalkıp gitmek gibi bir niyetleri yoktu. Şairler mutluluğun doruğundaydılar. Şiir ve ezgi efsunlamıştı hepimizi. Kimse bu büyülü atmosferin içinden çıkmak istemiyordu.
Özetle; dost dostunu en güzel şekilde ağırlamıştı.
Ülkemizin dört bir yanından programa katılan şairler: Talat Ülker (Gümüşhane) Sündüs Arslan Akça (Tokat) Mahmut Hasgül (Tokat) Sündüz Yaşar Biga (Fethiye) Sevda Aytan (Fethiye) Ulviye Küccük (Antalya) İsmail Tunç (Ankara) Secaattin Öztürk ( Ankara) Gonca Yılmaz Hatunoğlu ( Ankara) Leyla Gül Varoğlu (İstanbul) Recep Yılmaz (Elazığ) Banu Sancak (Ankara) Şerife Apaydın ( İzmir) Kenan Yavuzarslan (Samsun) Deniz Garipcan (Ankara) Bahri Sabancılar (Ankara) Zekeriya Çavuşoğlu (Samsun) Hava Avcı Köseoğlu (İzmir) Mustafa Bilir ( Samsun) Serhat Doğan (Gümüşhane) Ozan Fedai ( Amasya) Mustafa Ayvalı (Amasya)
Âşık Obalı sazı ve türküleri, on parmağında on marifet olan şair Kenan Yavuzarslan da gitarıyla gönlümüze mihman oldular program boyunca.
Bir muhabbetin daha tadı damağımızda kalmıştı.
Güzel tarafı da bu olsa gerek.
Vuslat yerini özleme bırakmalıydı ki doğurganlığını kaybetmesin.
Teşekkürler bizi şiirin çatısı altında toplayan Hava Köseoğlu.
Teşekkürler İlkadım Belediyesi.
Teşekkürler Samsun'da ev sahipliği yapan Kenan Yavuzarslan.
Teşekkürler Şiir
Teşekkürler Şair…