Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Mebruke Tuncel Resim Sergisi

mebruke-tuncel-resim-sergisi-4“1 Konu 3 Teknik”
“Yaşamdan Kesitler”
mebruke-tuncel-resim-sergisi-3Pastel, Minyatür
Ve Sumi-e Resimlerle
Görsel Bir Şölen
 
mebruke-tuncel-resim-sergisi-2Mebruke Tuncel’in “1 Konu 3 Teknik” isimli, ana teması “Yaşamdan Kesitler” olan, Pastel, Minyatür ve Sumi-e gibi üç farklı tekniğini kullanarak yorumladığı çalışmalarından oluşan sergisi, 22-31 Ekim 2016 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) 4. Kat Fuaye Alanı’nda görülebilir.
 
mebruke-tuncel-resim-sergisi-1Açılış 22 Ekim’de saat 15.00-18.00 saatleri arasında.
 
mebruke-tuncel-resim-sergisi-5Sergide her tekniğin kendine özgü kuralları ve uygulama yöntemleriyle oluşturulan eserlerle, tekniklere özgü bakış açılarındaki farklılıkların da izleyiciyle aynı anda paylaşılması hedeflenmiş.

Mebruke Tuncel yaklaşık 15 farklı temadaki resimlerini, Pastel, Minyatür ve Sumi-e gibi üç farklı teknik kullanarak özel resim kağıtlarına çalışmış.
 
Huzur ve mutluluk dağıtan beyaz zambaklar, ortancalar, kiraz çiçekleri, sümbüller, orkideler; Mesnevi’nin bir şiirindeki “Hamdım, Oldum, Yandım” mısrasına gönderme yapan narçiçekleri; ünü dünyaya yayılan İstanbul kedileri; yine İstanbul deyince akla ilk gelen erguvan çiçeklerinin dört mevsimi; tezhip kenar bordürü (kenar suyu) süsleme sanatına yeni bir desen katılmasını sağlayan balık yorumları, doğa ve mimari peyzajları “1 Konu 3 Teknik” isimli sergide adeta görsel bir şölen sunuyor.
 
Mebruke Tuncel “Yaşamdan Kesitler” temasını ise şu sözlerle anlatıyor:
 
“Yaşam nefes aldığımız kadardır. Doğumla başlayan bu süreçte yaşananlar acısıyla, tatlısıyla bizlerde farklı izler bırakmaktadır. Genel olarak mutluluk ve hüzün verenler diye gruplandırdığımız bu yaşam kesitleri sanatçılar için de bir ilham kaynağıdır. Sanatçı üretirken, izleyici seyrederken aynı duygularda birleşirse sanat amacına ulaşmış olur. Bu amaca ulaşma dileğiyle iyi seyirler diliyorum.”
 
Mebruke Tuncel yoğun sanat eğitimi sayesinde Minyatür, Tezhip, Pastel ve Sumi-e gibi oldukça titiz ve yoğun çalışma gerektiren dört farklı resim tekniğini çalışmalarında ustaca kullanıyor.
 
Mebruke Tuncel, şu anda Suadiye Camii Sanatçılar Sokağı’nda bulunan Mebruke Tuncel Geleneksel Sanatlar Atölyesi’nde özel derslerine ve çalışmalarına devam etmektedir.
 
Mebruke Tuncel; 1957 yılında Konya Ereğili’de doğdu, 1995 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Ana Sanat Dalı Tezhip-Minyatür bölümünde lisans eğitimini ikincilikle tamamladı.
 
2000-2002 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde “Osmanlı Dönemi Tezhip Sanatında Barok-Rokoko Üslubu (18.-19. Yüzyıl)” konulu yüksek lisans tezini verdi.
 
Ardından 2001-2003 yılları arasında da aynı üniversitenin Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Türk İslam Sanatları Programında “17. Yüzyıl Osmanlı Kuran-ı Kerim Tezhip Tasarımları” konusunda ikinci yüksek lisansını tamamladı.
 
1998-2003 yılları arasında Yakup Cem’den minyatür dersleri aldı.
 
2009-2013 yılları arasında Javad Soleimanpour’dan pastel dersleri aldı.
 
2013 yılından beri Kadıköy Japon Sanat Merkezi’nde Aynur Küçükyalçın’dan sumi-e dersleri almaktadır.
 
Sakarya Üniversitesi’nde minyatür dersleri vermiş olan sanatçı, Suadiye Camii Sanatçılar Sokağı’nda bulunan Mebruke Tuncel Geleneksel Sanatlar Atölyesi’nde özel derslerine ve çalışmalarına devam etmektedir.
 
Sergileri
 
2016 ArtTurkey Japan, Machida City Museum of Graphic Arts, Machida / Japan
2016 Japon Sanat Merkezi, İstanbul
2015 Nittoten, Japonya Başkonsolosluğu Eski Ofis Binası, İstanbul
2013 Japonya Başkonsolosluğu Eski Ofis Binası, İstanbul
2013 İKEV Vakıf Binası Galerisi, İstanbul
2012 Seven Sanat Galerisi, İstanbul
2003 Sakarya Üniversitesi, Adapazarı
2001 Yıldız Sarayı Silahhane, İstanbul
2001 Cemal Reşit Rey Sergi Salonu, İstanbul
2000 Cemal Reşit Rey Sergi Salonu, İstanbul
1999 Ebristan Sanat Evi, İstanbul
1995 Yıldız Sarayı IRCICA, İstanbul
1995 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul
1985 Caddebostan Sanat Merkezi
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir