Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Serap Başol Resim Sergisi

Tarih Öncesinde
“Birlikte Sanat“
 
Serap Başol Resim Sergisi
ART 212 Sanat Galerisinde
 
Serap Başol’un 37 eserinin yer aldığı sergi Nişantaşı ART 212 Sanat Galerisinde 02-15 Şubat tarihleri arasında izlenebilir.
 
Sanat günümüzden ne kadar eskilere gider? Zamanın içinden çıkıp gelen resimler bize neler fısıldar? Sanatın birleştiren etkisi üzerimizde nasıl bir iz bırakır? Benzeri sorularla insanın tarih içinde doğa, kutsallık ve sanatla ilişkisi üzerine araştırmalarını sürdüren ressam Serap Başol, sanatseverleri son sergisinde gizemli bir yolculuğa çıkartıyor.
 
Sergi de Orta Asya içlerinden başlayan Tibet, Mısır, Anadolu üzerinden Avrupa’ya uzanan sanatın bu yolculuğu çizimler, boyalı resimler, simge ve semboller ile anlatılıyor. Serap Başol’un 37 eserinin yer aldığı sergi Nişantaşı ART 212 Sanat Galerisinde 02-15 Şubat tarihleri arasında izlenebilir. Geçmişteki yaratım sürecini örnek alan sergi boyunca izleyiciler de sanatın birleştirici duygularını tatmak ve kendi izlerini bırakmak üzere interaktif bir ortamda birlikte resim çalışabilecekler. 
 
Serap Başol’un bir “Yeşil Sanatçı” olarak işlerinde doğa/çevre/kutsallık, kültürel tarih ve mimari etkileşime yönelik bir anlayış egemen. Söylemleri dünyada var olan güzelliklerin algılanışı, sevilmesi, korunması üzerinde yükseliyor.
 
Serap Başol, ODTÜ İşletme Fakültesi mezunu. Bankacılık sektöründe yöneticilik kariyeri yaptı. Serbest eğitimci olarak yönetim deneyimlerini aktardı, İş Dünyasını ardında bırakarak Sanat Tarihi – Resim Teknikleri – Felsefe – Çağdaş Sanat eğitimleri aldı. Dışavurumcu, deneysel sanat çalışmaları yaptı. Resim, fotoğraf, baskı, yerleştirme, alanlarında sanat çalışmalarını ve sergilerini sürdürüyor.
 
2010 Yeşil Dünya Hareketi küratörü, 2001-2009 İTÜ Mimarlık fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle “Mimarlıkta Geri Kazanım – Kentsel Ekoloji” içerikli proje dersleri ve atölye çalışmaları yürüttü. 2003-2011 yılları arasında İstanbul ve Ankara’da “Atık Sanat Olunca” adlı sergilerin ve atölye çalışmalarının küratörlüğünü yaptı.
 
2006’da Gölyazı Sanat Kampı projesine, 2007’de Kaş Sanat Kampına, 2008’de KKTC kurtuluş bayramı sanat etkinliğine, 2009’da Rotary Su ve Çevre Forumunun düzenlenmesine, İTÜ Taşkışla’daki “Eko-Tasarım Buluşmasına”, 2010´da İstinyePark Yeşil Hareket projesinin yürütücülüğüne katıldı.
 
Yayınları:
 
Büyülü Yol Camino ikinci kitabıdır. İspanya doğasında kutsal bir yol yürüyüşünde iç ve dış dünyanın büyülü mesajlarıyla okurla birlikte yürüyor.
 
Mavi Yolculuk – Özgür Balıklar Nereye Gider? ilk kitabıdır. Kitap gezgin ruhlu bir balığın iç ve dış dünyasındaki arayış ve uyanış yolculuğunu anlatıyor.
 
Sanat, seyahat, yeşil yaşam, deneme yazıları, makaleleri Lebriz Sanal Dergi´de, www.kadinlararasi.com ve NatureLife dergisinde ( www.naturelifemagazine.com ) yayınlanıyor. 
 
Akdeniz’de Su” kitabı ortak yazar ve editörlerinden.
 
“Yeşil Sanat ve Çevre Bilinci” üzerine söyleşileri:
 
2010- CNN Türk Yeşil Aşkı, Açık Radyo "Yeşil Sanatçı", 2008- NTV Yeşil Ekran, “Yeşil Sanat”, TV 1 “Söz Sizin”, 2008-2009- İTÜ Mimarlık Taşkışla -“Kentsel Ekoloji Üzerine Öncü Senaryolar ve Açılımlar” paneli, 2007- Finansbank ve YAÇED “Akdeniz’de Su” kitabı basın toplantısı, 2005- Atina, MIO-ECSDE uluslararası konferansta sunum -“Atık Sanat Sergileri ve Atölyeleri”, 2004- İTÜ Mimarlık -“Atık Alan Dönüşümü”, YüzyılIşıl Okulları – “Su ve Kültür” etkinliği, 2004- Kahire MIO-ECSDE genel kurul toplantısında sunum, 2003- Yüzyılışıl Okulları- “Atık Sanat” söyleşi, 2003- Enka Okulları forum -“Eğitimde Sanatın Yeri”, 2003- Açık Radyo söyleşi -“Sanatla Çevre Bilinci”, 2002- İTÜ Mimarlık konferans -“Mimaride Geri Kazanım Örnekleri”.
 
Ödülleri:
 
2004 Unicorn ödülü – Yüzyıl Işıl Okulları
2008 Laleler heykel ve tasarım ödülü – İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir