Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Şiar Dergisinin Temmuz-Ağustos 2018 Sayısı

Hasbihal Konuğu:
Sıddık Ertaş
 
Şiar Dergisinin
Temmuz-Ağustos
2018 Sayısı Çıktı
 
İki ayda bir “Nasip Oldukça Çıkan Dergi” Şiar’ın 17. sayısı olan Temmuz-Ağustos 2018 sayısı çıktı.
 
Derginin bu sayısının kapak tasarımında Behice Kolçak imzası var.
 
Şiar” imzasıyla yayımlanan Şiarımız köşesinde, okuyucunun hayata bakışına edebiyat dergilerinin ne yönde tesir edebileceği vurgulanmış.
 
Bu sayının sayfaları Metin Erol’un “Biz Artık Görüşemeyiz Çünkü Göçüp Gitmişiz Artık Biz” ve Cengizhan Orakçı’nın “Hüma” şiirleri ile başlamış.
 
Mehmet Mercan, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bir Yol isimli hikâyesinden hareketle “Bir Yola Dair” başlıklı yazısını kaleme almış.
 
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Serap Kadıoğlu, her sayı bir şairi konuk ettiği “Hasbihal” köşesinde bu kez şair Sıddık Ertaş ile söyleşmiş.
 
Ayrıca Serap Kadıoğlu’nun bu sayıda “Son Türkü” isimli şiiri de var.
 
Muhammed Ebrar Alar, sıra dışı bir çay ocağını ve emanetçisini dergi okuyucuları için “Muhabbetin Dem Hâli” başlıklı yazısında anlatmış.
 
Derginin şiir editörlerinden Orhan Tepebaş̧, derginin yeni köşesi “Şairler Atlası”nda her sayıda bir şairi, şiir anlayışı ve üslubuyla tanıtacakmış. 17. sayıdaki şair; Atakan Yavuz.
 
Mutasavvıf Şairler köşesinde İdris Mahfi Erenler, Hacı Muharrem Hilmi Sırrî Efendi’nin hayatını anlatmaya devam etmiş.
 
Yağız Gönüler, “Şehzade Mustafa’nın Katli ve Şairlerin Feryadı” başlıklı yazısında tarihçilerin yegâne malumat kaynağı olmadığını anlatmış.
 
Abdullah Harmancı, “Emekli Öğretmen Suphi Durup Dururken Elini Masaya Neden Vurdu?” adlı öyküsüyle bu sayıda.
 
17. sayının diğer öykücüleri: Mehmet Akif Demirelli, Kuddusi Demir, Dilek Erdem, Mustafa Uçurum, Merve Çakır ve Hakan Kaya.
 
Zeynep Duygu Demir, “Zamanın Zeynepleri” başlığıyla kaleme aldığı yazısında kadın hakları meselesine Müslümanca bir bakışın nasıl olması gerektiğini yakın tarihten misaller arz ederek açıklamaya çalışmış.
 
Derginin diğer deneme yazarları; Merve Ay, Berat Tekindağ, Hakkı Özdemir, Mehmet Mercan ve Sibel Akın.
 
Her sayı tarihin derinliklerine karışmış bir kelimemizi ortaya çıkarmaya gayret eden Ahmed Tuğrul’un kaleme aldığı “Dağarcık” köşesinde bu sayıdaki kelimelerin harfi: “L”.
 
Kitap tanıtım köşesi “Sarraf”ta Ömer Mertoğlu, Abdurrahman Arslan’ın “Kalbin Akletmesi” eserini ve Virginia Woolf’un “Benlik Üzerine Denemeler” isimli eserini tahlil etmiş.
 
Şiar’ın bu sayısında ilk defa şiirlerine yer verilen genç isimler de var: Mine Temel ve İsmail Aras.
 
Bu sayıda şiirleriyle; Fatma Şengil Süzer, Murat Serdar Çakıroğlu, Orhan Tepebaş, Gazi Balcı, Vahdettin Oktay Beyazlı, Hakan İlhan Kurt, Furkan Deniz, Esma Polat, Muhammed Münzevi, Süreyya Altunkara, Sirojitdin Normatov,  Ahmet Demir, Fatih Memiş, Arif Mete, Mehmet Akif Yılmaz,  Ümit Köksal, Didar Ekici, Berk Karapınar, Cihat Adıman, Hatip Çiçek de yer almış.
 
Derginin arka kapağında ise Kuddusi Demir’in , “Bozkır” adlı şiiri var.
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir