“Mucize” bir Mahsun Kırmızıgül Filmi

1960’ların Anadolu Hikâyesi
 
MUCİZE filmi Mahsun Kırmızıgül1960'ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutan film, aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de beyazperdeye taşıyor. 
 
Ege'nin cennet gibi bir köşesinden Anadolu'nun uzak bir köyüne sürgün edilen bir öğretmenin hikâyesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları da konu ediniyor. 
 
Başarılı müzik kariyerinin ardından sinemaya yönelen yönetmen ve senarist Mahsun Kırmızıgül'ün Boyut Film yapımcılığında gerçekleştirilen dördüncü uzun metrajlı filmi olan Mucize’nin de önceki filmleri gibi yine dram unsurları ağır basan bir öyküsü var.
 
Filmin anlatımında yer yer aşırı abartı varsa da bu; filmin birçok sebepten izlenmeye değer oluşunun yanında önemsiz bir kusur olarak  değerlendirilebilir. 

 

MUCİZE Film / Teaser

 

Mucize Filmi İçin Sanat Dünyasından Yorumlar

 

Müzik Sanatçısı Orhan Gencebay: “Filmde  etkilendiğim o kadar çok  sahne  var ki, Güneydoğu’nun ihmal edilmişliğinin dramı da  var. Ayrıca  aşkın sevginin ne  kadar  mucizevî,   ne  kadar  önemli olduğunu da anlatıyor. Cumhuriyet  boyunca  dil, din, ırk  gözetimi  yapılmasaydı bu ülkede  birçok kötü  şey yaşanmazdı.”

Sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay: “Görüntüleri ve anlatımı güçlü bir film. Biz  sinema  yazarlarının da saygıyla  ve   sevgiyle  yaklaşması  gereken  bir   film”

Sinema Ouyuncusu Nebahat Çehre :“Sevginin nelere kadir  olduğunu  bir  kere daha  gördüm, çok ağladım.”

Müzik Sanatçısı Edip Akbayram: “Dostluğa  sevgiye   barışa  ihtiyacımız  olan  günler  yaşıyoruz. Bu  film de  bunun için  bir  ilaç olacak.”

Yönetmen Ömer Faruk Sorak: “Şu  dönemde    doğu ve   batıyı  bir  araya  getirmek  açısından  siyasetçilere  çok   güzel  bir ışık  tutmuş.” yorumunda bulundu.

Televizyon Eleştirmeni Yüksel Aytuğ: “Filmde  dağdaki  eşkıyalar  köydeki okul yapımına yardımcı oluyorlar. Acaba dedim  bu ara tatsız  haberler   gelen   yörelerimiz var malum Silopi de  Şırnak’ta.  Meydanlara  dev  ekranlar  kurulsa o  okullara  molotof  kokteyli atanlarla onlara gaz  bombası  atan  polisler yan yana çekirdek çitleyerek bu   filmi  seyretse   bir  gün  sonra  oralarda  bir şeyler  değişir mi  diye içimden geçirdim.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir