Ağustos 2017 Sayısı
Çıktı
Usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılan Temmuz’un Ağustos sayısı, 72 sayfa.
Derginin bu ayki şairleri; Ahmet Laçin, Mustafa Yılmaz, İsmail Söylemez, Necati Atilla Soykan, Emre Miyasoğlu, Tuncay Yerlikaya, M. Akif Şahin, Erdoğan Aydoğan, Yunus Çolakoğlu, Muhammed Enes Kala, İmdat Akkoyun.
Bu sayıda hikâyeleriyle yer alan isimler: Eminenur İskender, Erdoğan Aydoğan, Kevser Evsen, Abdullah Yıldırım, Recep Şükrü Güngör
Ferhat Çiftçi yazısında, Bosna’nın bilgesi Aliya’yı doğru anlamak için onun eserlerini ve yaşamını bilinenden farklı bir perspektifle okumaya davet etmiş.
Ölüm ve yaşam arasındaki bütünlüğün uzağına düşmekle ortaya çıkan “yabancılaşma”ya değinen Serkan Akın’ın denemesi, dikkat çekici.
Mustafa Özel ise Pierre Loti’nin ‘Kudüs’ isimli kitabını değerlendirdiği yazısında, dinlerin beşiği olan Küdus’ün kadim tarihine göz atmış.
Mehmet Mortaş ve Sadullah Taşçı da farklı açılardan hayatı ve insanı ele alan denemeleriyle öne çıkan isimler.
Metin Acıpayam Çocuk Edebiyatı Kuram Yazıları’nın ilk bölümüyle özellikle ebeveyn kitlenin dikkatini çekmeye çalışmış.
Güven Adıgüzel Temmuz’dan neşet eden direniş ahlakını selamlayarak başladığı yazısında şiire, poetikaya dair kısa bir analiz yapmış.
Arda Arel de öykünün doğasını, serencamını ve bir anlatım tarzı olarak hayattaki karşılığını irdelemiş.
Hüseyn Cömert okuyucuyu, ödüllü romancı Ayşe Aldemir’in ‘Kış Tutulması’ isimli romanıyla buluşturmş.
Derginin en genç kalemlerinden Büşra Ceyran da Neşe Kutlutaş’ın Rosa’nın çarpıcı öyküsünü anlattığı ‘Companero Rosita’ adlı gerçekçi romanını tanıtmış.
Mehmet Âkif Öztürk Modern Arap Edebiyatı’nın aykırı yazarlarından biri olarak tanıttığı Nihad Siris’e ve onun tek romanı ‘Sessizlik ve Gürültü’ye değinmiş.
Kenan Yusuf ‘Hikâye Peşinde Koşan Padişah’ isimli kitabın tanıtımıyla derginin bu sayısında yer almış.
Erkam Kuşçu ise İzzet Derveze’yi ve Ekin Yayınları’ndan çıkan külliyatını tanıtarak derginin kitap-yazar tanıtma çabasına katkı sağlamış.
Derginin emektarı Necmettin Asma her zamanki yerinden, derginin son sayfasından Kudüs’e çizgisiyle merhaba demiş.
Mehmet Ali Aslan İle Söyleşi
Müzik sanatçısı Mehmet Ali Aslan’la yapılan kapsamlı söyleşide Mustafa Yılmaz’ın sorularına Mehmet Ali Aslan’ın verdiği samimi cevaplar, onun sanatçı duyarlılığına ışık tutmuş.
Aslan’ın, Temmuz direnişine adadığı “Temmuz Türküsü” isimli son albümü vesilesiyle yapılan bu söyleşide, aynı zamanda bu albümün hikâyesine de yer verilmiş..