Hatırla!”
Temmuz Dergisinin
Mayıs 2018 Sayısı
Çıktı
Temmuz dergisinin 22. sayısı olan Mayıs 2018 sayısı “Neyi Kaybettiğini Hatırla!” çağrısıyla çıktı.
Temmuz dergisinin bu sayısı Hasan Aycın’ın çizgisi ile sayfalarını aralamış.
Bu sayının şairleri: Ahmet Can Altıok, Ümit Çiçekli, Nurettin Durman, Mehmet Gemci, Tunay Özer, Ahmet Tepe, Aylin Ateş, Emre Söylemez, Mehmet Akif Öztürk, Arif Mete, Mehmet Âkif Şahin, Umut Cemal, Ahmet Laçin, Hilal Şafak, Ayşe Yıldız, Erol Yılmaz, Ayşe Çelikkaya.
Bu sayıda yer alan öykücüler: Nesrin Aksoy, Mehmet Mortaş, Sadullah Taşçı, Tanju Kildiş, Sait Altın, Egemen Doğan.
Bu sayıda Hüseyin Cömert’in öyküleriyle bilinen Yunus Meşe ile yaptığı “Arayışı Bırakan Yazar Zamana Yenilir.” başlıklı bir söyleşi de var.
Ferhat Çiftçi, “Metin Önal Mengüşoğlu’nun Kaleminden Sezai Karakoç” yazısında Mengüşoğlu’nun “Sezai Karakoç / Felsefe Sıfır Din Bir’di” isimli eserini değerlendirmiş.
Mustafa Bostan, “Peyami Safa’nın “Canan Romanında I. Dünya Savaşı Akisleri” isimli yazısında Peyami Safa’nın Canan isimli romanını tarihi yönleriyle işlemeye çalışmış.
Mehmet Akif Öztürk,“Para Varsa Huzur Var mıdır Ya Da Bir Ailenin Parayla İmtihanı” adlı yazısında Vivek Shanbhag’ın romanı Gaçar Goçar’ı tanıtmış.
Büşra Ceyran, Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı Yayınları'ndan çıkan Hanifi Özcan imzalı Epistemolojik Açıdan İman isimli kitabı değerlendirmiş.
Adem Yazıcı “Ahrep: İnsanın Kendine Yürümesi yazısında Mehmet Okumuş’un Ahrep isimli şiir kitabını tanıtmış.
Yavuz Balı, Sezai Karakoç’un edebi tutumunun zemini belirleyen İslami duyarlılığı “Ama Biz Müslümanız!” başlığını taşıyan bir değerlendirme yazısıyla ele almış.
Serkan Akın ise “Kendini İhbar Edenler” isimli denemesiyle insanın kendi iç dünyasında yaşadığı buhrana ayna tutmuş.
Mustafa Yılmaz, Mayıs sayısında geniş bir Ali Şeriati portresi sunmuş ve onun sosyolojik düşüncesinin dayandığı arka planı tüm boyutlarıyla irdelemeye çalışmış.
Mustafa Özel de bizi bir şehitle, Bahattin Yıldız’la buluşturmuş. Özel, “Yalnız Kurt” başlığı altında merhum Yıldız’ı hem bir kez daha yâd etmemizi sağlamış hem de dostlarının ona dair kimi aktarımlarını bizlerle paylaşmış.
Kemal Kurak, yine bir fotoğrafa kazıdığı çarpıcı bir anlatıyla Mayıs sayısında yer almış. “Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgârına” isimli yazısında Kurak, tutkulu bir gidemeyişin hikâyesini resmetmiş.
Derginin son sayfasını, Necmettin Asma’nın İbn-i Sina portresi süslemiş.