Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Yarın Dergisinin Ekim-Kasım 2017 Sayısı

Özel Dosya:
Hasan Sağındık
 
Yarın Dergisinin
Ekim-Kasım 2017
Sayısı Çıktı
 
Yayın dünyamıza yeni giren Yarın dergisi 2. sayısında özgün bir çalışmaya imza atarak sanatçı Hasan Sağındık ile ilgili bir dosya sundu okurlarına.
 
Yarın dergisinin Hasan Sağındık özel dosyası iki bölümden meydana geliyor.
 
İlk bölüm sanatçı üzerine kısa fikirler beyan eden ve edebiyat, müzik, sinema alanından gelen önemli isimlerin düşünceleri ile şekilleniyor.
 
Bu anlamda Bahaettin Karakoç, Orhan Kavuncu, Ahmet Yenilmez, Uğur Işılak, Aykut Kuşkaya, Mahmut Bıyıklı, Lütfi Şehsuvaroğlu, Arif Nazım, Mehmet Karanfil, Enderhan Karakoç (merhum Abdurrahim Karakoç’un oğlu), Eşref Ziya Terzi, Ahmet Türk, Ali Parlak, İbrahim Sadri, Ziya Uğur, Hasan Hüseyin Öz, Ömer Koca’nın düşüncelerine başvurulmuş.
 
Dosyanın ikinci bölümü ise sanatçının müzikal kişiliği üzerine yazılmış metinlerden oluşmakta.
 
Mustafa Uçurum, Mehmet Serhat Bıçak, Güven Adıgüzel, Gürbüz Gözüm, Selçuk Küpçük, Habib Arvas, Uğur Alkan, Mehmet Önal, Hayrullah Eraslan, Abdullah Çevik’in yazılarından oluşan dosyada ilginç metinler de söz konusu.
 
Özellikle Gürbüz Gözüm’ün Sağındık’ın eserleri üzerine yaptığı teknik çözümleme akademik nitelik taşıyor.
 
Güven Adıgüzel’in “Yusuf Yüzlüler Örgütü” yazısı 90’ların ruhunu anlamak açısından önemli.
 
Selçuk Küpçük ise Sağındık’ın müziği üzerinden Türkiye’de “sünni ozan” geleneği ve sanatçının bu geleneği yenilemesi meselesi üzerinde duruyor.
 
Mehmet Önal’ın şair Abdurrahim Karakoç ile Sağındık arasındaki estetik ve edebi ilişkiye dair çözümlemesi de okunmaya değer bir metin.
 
Abdullah Çevik’in yazısı Sağındık ve protest müzik ilişkisini ele alıyor.
 
Murat Açıkgöz’ün imtiyaz sahibi olduğu Yarın dergisinin genel yayın yönetmeni Mehmet Bilal Yamak. Derginin editörlüğünü Bilgehan Bülbül ve Muhammed İbrahim Balcı yapıyor.
 
Yarın dergisi her sayısında okuyucusuna poster armağan ediyor. İlk sayısında Ömer Lütfi Mete’nin posterini veren dergi bu sayısında Abdurrahim Karakoç’un “İsmailce” şiirinin yer aldığı poster hediye ediliyor.
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir