"İnsanı Savunmak İnsana Karşı"
Bu Sayıda:
ŞİİR Mustafa Yıldız, Bülent Sönmez, Mehmet Aycı, Ayşe Bağca
ÖYKÜ Müştehir Karakaya, Cihangir İslam Akgül, Ömer İdris Akdin, Tayyip Atmaca, Mustafa Oral, İbrahim Arpacı
DENEME Cemre Bedir, Faik Öcal
DÜŞÜNCE Ali Korkmaz, Şahin Doğan , Aziz Savaş
ARAŞTIRMA Selçuk Küpçük, Ferhat Özbadem
SİNEMA Bilal Can, Banu Özbek
SEYAHATNAME Harun Çelik
YERLİLER Ahmet Şevki Şakalar, Bünyamin Doğruer, Aydın Uzkan, Ebubekir Can
KARŞI SORULAR *Eyyüp Akyüz sordu: "Ortadoğu Neyimiz Olur: Nuri Pakdil, Ersin Nazif Gürdoğan, Yağız Gönüler, Alper Gencer, Ali Ayçil, Ayşegül Genç, Ebubekir Kurban, Atakan Yavuz, Aydoğan Vatandaş, mb, Ahmet Edip başaran, Cemile Bayraktar, Güven Adıgüzel , M. Varol Öztürk, Ahmet Usta, Mehmet Efe, Bülent Parlak, Ayşe Kara, Tayyip Atmaca, Ahmet Murat Konuştu.
Ömer İdris Akdin "Seyir Defteri"ne Yazdı:
"Yüzbinlerce Müslümanın kanının aktığı, binlerce tarihi ve kültürel mirasın yok edildiği bir süreçte bölge halklarının Batı'dan başka umudunun olmaması ne kadar vahim bir durumdur. Yol bulduklarında milyonlarca Müslümanın köle seviyesinde bir yaşam için Batıya kaçacakları bilinmekte. Şu tartışılmaz bir gerçek ki oryantalist aklın öngörüsü ile özellikle İslam halklarının zihnine çeşitli metotlarla kazınan, Batı'nın etkin ve belirleyici olma konumu bütün boyutları ile devam ediyor. Ve çok acıdır ki Kur'an ayetlerini popülizmin dibini bulmak için birbirlerine kılıç sallar gibi kullanan ve adına din-ilim vs adamı denilen sözde toplum önderi zevat ne bu durumun farkında ne de böyle bir bilince sahip."
Mecmuanın Orta Yeri'nde Bilal Can, Mustafa Özel'i Konuşturdu:
"Dünya çapında bir siyasetbilimci olan Richard Falk’un Davutoğlu değerlendirmesi bu bakımdan dikkate şayandır: “Davutoğlu’nun uluslararası ilişkilerin yürütülmesinde kültür ve medeniyetin önemine dair derin kavrayışı beni sarstı. Makyavelli’den Kissenger’a uzanan Batı siyaset geleneği uluslararası ilişkilerde sadece güce vurgu yapagelmiştir. Davutoğlu da elbette realisttir ve gücün önemini biliyor. Fakat onu diğerlerinden ayıran husus, Batı-dışı düşüncenin çağdaş dünyanın meydan okumalarına karşı bir ülkenin politika oluşturmasında taşıdığı önemi vurgulamasıdır."